Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Γυμνάσιο Λύκειο Βάμου b

Από 1η Σεπτεμβρίου 2015 λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας.

http://gymvamouchan.blogspot.gr/

Παράλληλα διατηρείται και η παλαιά η οποία και θα περιέχει όλες τις μέχρι τότε αναρτήσεις, ανακοινώσεις, φωτογραφίες και άρθρα.

ΛΑΜΠΡΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΜΟΥ

Ο Βάμος απέχει μόλις 25 χλμ. από τα Χανιά. Χωριό και πρωτεύουσα της επαρχίας Αποκορώνου στο παρελθόν, αυτόνομος Δήμος στη συνέχεια, έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Βάμου μετά και "τοπική κοινότητα" του Καλλικρατικού Δήμου Αποκορώνου πλέον, βρίσκεται σε υψόμετρο 190μ. Πρόκειται για ένα γραφικό, πανέμορφο χωριό με αρχοντιά, παραδοσιακό χρώμα, φιλόξενους κατοίκους και όμορφες εκκλησιές.

Από την ιστορία, ο Βάμος είναι γνωστός για τις σκληρές μάχες που διεξήχθησαν εδώ ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους, το 1866 και το 1896.

Το χωριό, κτισμένο σε ένα λόφο με ξεχωριστή θέα προς τις επιβλητικές κορυφές των Λευκών Ορέων και η πολύ μικρή απόσταση από τις παραλίες του Κρητικού πελάγους, εξασφαλίζει στον επισκέπτη την μοναδική συγκυρία να συνδυάζει την αισθητική του βουνού και της θάλασσας. Γραφικό χωριό με πέτρινα σπίτια, ανηφορικούς δρόμους με δενδροστοιχίες, μεγάλο πάρκο, μικρές πλατείες με πλατάνια και καφενεδάκια, θυμίζει χωριό ορεινών περιοχών.

Το σχολείο, που είναι κτισμένο σε ύψωμα με θέα προς τις επιβλητικές κορυφές των Λευκών Ορέων και τη θάλασσα, φιλοξενεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βάμου. Τα δύο συστεγαζόμενα σχολεία συλλειτουργούν αρμονικά μοιράζοντας τις αίθουσες, τις αθλητικές εγκαταστάσεις και την αυλή του σχολικού συγκροτήματος.

leuka ori