Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΒΑΪΟΥ ΚΩΤΣΙΟΥ

Άρχισε ο «κύκλος ομιλιών» ειδικών επιστημόνων, θεολόγων, λογοτεχνών, ιστορικών, πρωταθλητών, καλλιτεχνών, περιβαλλοντολόγων, ποιητών και αναγνωρισμένων επαγγελματιών σε θέματα σχετικά με την εκπαιδευτική ύλη, αλλά και γενικότερα σε θέματα κοινωνικού, θρησκευτικού, περιβαλλοντικού, αθλητικού, καλλιτεχνικού, ιστορικού, λογοτεχνικού και εκπαιδευτικού τομέα στο σχολείο μας.

      Στις 24-10-2012 ο υποψήφιος διδάκτορας και επιστημονικός συνεργάτης του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), περιβαλλοντολόγος κ. Βάιος Κώτσιος πραγματοποίησε ομιλία στο σχολείο μας σχετικά με τις αλληλεξαρτήσεις και τις αλληλεπιδράσεις του ανθρώπου με το περιβάλλον του. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Νησιού του Πάσχα όπου σύμφωνα με τον Diamond (2006 σελ. 155) αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα μιας κοινωνίας που αυτοκαταστράφηκε εκμεταλλευόμενη υπερβολικά τους πόρους της. Στη συνέχεια με τη χρήση τηλεπισκοπικών απεικονίσεων ανέδειξε τις μεταβολές που έχουν συμβεί στη φυσική και κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα του πλανήτη μας. Τέλος, περιέγραψε παραδείγματα όπου οι άνθρωποι αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους, με σεβασμό στο ολικό τους περιβάλλον κατάφεραν να «ξαναζωντανέψουν» εγκαταλελειμμένες περιοχές.

     Είναι αδιάψευστο το γεγονός ότι ο κύριος Βάϊος Κώτσιος κέρδισε το μαθητικό ακροατήριο και αποδεικνύεται με τις φωτογραφίες που παρατίθενται.

DSC00654

DSC00651

DSC00652