Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Κοινωνικές Πραγματοποιήθηκε η 3η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2012-13

Πραγματοποιήθηκε η 3η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2012-13

            Την Παρασκευή 21-12-2012 πραγματοποιήθηκε, στο σχολείο μας, η ομιλία του πρώην Δήμαρχου Βάμου κ. Γιάννη Χατζηδάκη με θέμα: «Η ιστορία του Γυμνασίου Βάμου». Η ομιλία αυτή έγινε στο πλαίσιο του «κύκλου ομιλιών» που διεξάγονται, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με στόχο οι μαθητές μας να ακούσουν, ειδικούς επαγγελματίες, επιστήμονες, λογοτέχνες, καλλιτέχνες, ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους, να τους αναφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε θέματα σχετικά με τις ειδικότητές τους.

IMG 7618

            Ο κύριος Χατζηδάκης, με πολύ γλαφυρότητα, με αφηγηματική επάρκεια και ιστορική γνώση παρουσίασε, όχι μόνο την ιστορία του σχολείου που μας φιλοξενεί αλλά και την ιστορία του Παρθεναγωγείου του Βάμου, καθώς επίσης και τις κοινωνικές συνθήκες κάθε εποχής που το επηρέασαν, από το 1901 έως σήμερα.

            Αναφέρθηκε ακόμη σε εποχές με ιδιαιτερότητες όπως η κατοχή, στους δωρητές Δημήτριο Λαμπράκη και Εμμανουήλ Κελαϊδή, καθώς επίσης σε ορισμένες γλαφυρές ιστορίες, της εποχής του, με πρωταγωνιστές μαθητές και καθηγητές.

            Η ομιλία του ήταν πολύ συγκινητική και η αγάπη του για το συγκεκριμένο σχολείο και για τους μαθητές του έκδηλη, με αποτέλεσμα οι μαθητές μας να του την ανταποδώσουν με ένα παρατεταμένο και δυνατό χειροκρότημα.

IMG 7625