Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Βάμου στο Συνέδριο για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Βάμου στο Συνέδριο για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Βάμου στο μαθητικό Συνέδριο για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

«Η συμμετοχή των μαθητών μας, στο μαθητικό συνέδριο, τους έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουν τα μνημεία της περιοχής μας, να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και να συνειδητοποιήσουν πόσοι αγώνες χρειάστηκαν και πόσο αίμα χύθηκε για την απελευθέρωση της Κρήτης και την πολυπόθητη ένωσή της με την Ελλάδα».

Αυτά ήταν τα λόγια της καθηγήτριάς τους κας Νίκης Νικολουδάκη όταν τη ρωτήσαμε σχετικά. Και είναι αλήθεια αυτό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η προτομή του Δασκαλογιάννη στην Ανώπολη, ο Πύργος του Αληδάκη στον Εμπρόσνερο, το σπήλαιο της Κρυονερίδας στον Βαφέ, το φρούριο Παλαιόκαστρο στην αρχαία Απτέρα, το θρυλικό Φραγκοκάστελο, ο Κούλες της Απτέρας, το μνημείο του Βάμου και η προτομή του Παπαμαλέκου στο Βάμο, το Φρούριο Ιντζεδίν και η προτομή του Γεωργίου Τσόντου Βάρδα στ΄Ασκύφου, στάθηκαν η αφορμή για την έρευνα και τη μελέτη των ιστορικών γεγονότων, που οδήγησαν στην απελευθέρωση και στην Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Την έρευνά τους αυτή, παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες?ερευνητές, με τον εξαιρετικό συντονισμό της καθηγήτριάς τους κας Νίκης Νικολουδάκη και την πολύτιμη συμμετοχή της καθηγήτριάς τους κας Ειρήνης Καλαϊτζάκη στον τομέα της παρουσίασης και εισέπραξαν ένα θερμό χειροκρότημα και μία συνέντευξη στα «Χανιώτικα Νέα».  

Χανιώτικα Νέα 25-4-13 σελ. 32