Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Περιβαλλοντικές «Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΜΟ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

«Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΜΟ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

«Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΜΟ: ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που είχε αναλάβει να εκπονήσει ομάδα καθηγητών του σχολείου μας, με μαθητές της Γ΄ τάξης, με τον παραπάνω τίτλο.

Οι μαθητές αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, έψαξαν για σχετικές πηγές, επισκέφθηκαν ιστορικούς χώρους της περιοχής μας, καθώς επίσης φωτογράφισαν ιστορικά κτήρια του Βάμου και παρακολούθησαν διαλέξεις των καθηγητών τους.

Τέλος, ολοκλήρωσαν τη συγγραφή της εργασίας τους ετοιμάζοντας ένα σχετικό τευχίδιο και προετοιμάστηκαν για την παρουσίαση της εργασίας τους στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας.

Έτσι και έγινε. Επισκεφθήκαμε το Κ.Π.Ε. Καλαμάτας στις 11 και 12 Απριλίου 2013, όπου παρακολουθήσαμε το δικό τους πρόγραμμα με τίτλο: «Από το κάστρο ως την παραλία, περιβάλλον και ιστορία» την μία ημέρα και οι μαθητές μας παρουσίασαν τη δική τους εργασία την επομένη. Επισκεφθήκαμε δε την πόλη της Καλαμάτας, με ξενάγηση των εκπαιδευτικών του Κ.Π.Ε., αρχίζοντας από το Κάστρο της, περιδιαβαίνοντας το ιστορικό της κέντρο και καταλήγοντας στο παραλιακό της μέτωπο. Η φιλοξενία που μας πρόσφεραν ήταν υποδειγματική, όπως και το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα. Μαθητές και συνοδοί καθηγητές γυρίσαμε στο Βάμο πλουσιότεροι και ως προς τις γνώσεις μας για την ιστορία της Καλαμάτας και ως προς τις γνώσεις μας για την Κρητική Επανάσταση στο Βάμο, απόρροια της ενασχόλησής μας με το θέμα.


Οι καθηγητές του προγράμματος


Πανηγυράκη Αναστασία                                                                                                   

Καθηγήτρια Φιλόλογος


Μαχαιράς Περικλής                                                                                                                           

Καθηγητής Αρχιτέκτων Μηχανικός


Αρκολάκη Πηνελόπη

Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας