Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Μουσικές - Θεατρικές - Καλλιτεχνικές Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου - Απολογισμός 2013

Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου - Απολογισμός 2013

Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου

Το Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου ξεκίνησε το σχολικό έτος 2009-2010 ως ένα Πολιτιστικό Πρόγραμμα στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται κάθε χρόνο. Όμως, το πρόγραμμα αυτό, βρήκε υποστηρικτές τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι το αγκάλιασαν με ιδιαίτερη αγάπη. Οι εκπαιδευτικοί - συντονιστές του προγράμματος, κος Γιώργος Πογιατζής (Μουσικός) και κος Τίτος Σμυρνάκης (Φυσικός), έφτιαξαν μια μουσική ομάδα με στόχο να αποκτήσουν τα παιδιά την ικανότητα, συνεργαζόμενα στην ομάδα αυτή, να καλλιεργήσουν και να παρουσιάσουν το ταλέντο τους σε μουσικά όργανα και στο τραγούδι. Τον Μάιο του 2010 παρουσίασαν τη δουλειά τους σε συναυλία στην αίθουσα Λαμπράκη του Γυμνασίου Βάμου. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των συμμαθητών τους, των γονέων που παραβρέθηκαν καθώς και των καθηγητών του σχολείου, έδωσε το κίνητρο για τη συνέχεια αυτού του προγράμματος και τα επόμενα έτη.

Κατά τα δύο επόμενα έτη (2010-2012) συνεχίστηκε το πρόγραμμα αυτό με περισσότερη όρεξη και συμμετοχή μαθητών και επεκτείνοντας την δραστηριότητά του, το Μουσικό Εργαστήρι, ηχογράφησε κάθε χρόνο από ένα CD με τη συμμετοχή των μαθητών. Η επιλογή των τραγουδιών έγινε από τους ίδιους και αφού έγιναν οι κατάλληλες πρόβες στο χώρο του σχολείου, μετά το τέλος των μαθημάτων και για αρκετούς μήνες με την καθοδήγηση των συντονιστών, ηχογραφήθηκαν τα τραγούδια αυτά και κυκλοφόρησαν στη συνέχεια το CD για να το ακούσουν οι υπόλοιποι μαθητές, καθώς και οι καθηγητές του σχολείου. Οι συναυλίες της ομάδας έγιναν στο τέλος κάθε διδακτικού έτους και προστέθηκαν σ? αυτές οι «ζωντανές» εμφανίσεις τους στην πλατεία του Βάμου (Δεκέμβριος 2011) καθώς και στο αμφιθέατρο του αλσυλίου του Βάμου (Ιούνιος 2012).

Το τρέχον σχολικό έτος 2012-2013 είναι η τέταρτη κατά σειρά χρονιά λειτουργίας του «Μουσικού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Βάμου», στο πλαίσιο του προγράμματος των σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων, όπου μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Βάμου συνεργάστηκαν, αυτή τη φορά, για την παρουσίαση της μουσικής εκδήλωσης-συναυλίας στο πλαίσιο της «Άνοιξης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013» στο Θέατρο «Δ. Βλησίδης» στις 6 Απριλίου 2013. Παράλληλα με τις πρόβες και την προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης ηχογραφήθηκε το 3ο CD, το οποίο περιλαμβάνει 19 τραγούδια και στο οποίο απεικονίζεται η πρόοδος των μαθητών, η καλλιέργεια του ταλέντου τους καθώς και η εξέλιξή τους μέσα από το πρόγραμμα αυτό. Επίσης πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπως οι σχολικές γιορτές: της 17ης Νοεμβρίου, της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, η συναυλία στο Γυμνάσιο Βρυσών και η τελική παρουσίαση του προγράμματος στις 26 Απριλίου 2013 στην αίθουσα Λαμπράκη του Γυμνασίου Βάμου, συμπληρώνουν την πλούσια δραστηριότητα της ομάδας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν κατά το σχολικό έτος 2012-2013 είναι:

  • Γιώργος Νιαυραδάκης                    Β΄ Λυκείου                  ντραμς
  • Δημήτρης Καβαλινάκης                  Β΄ Λυκείου                  κιθάρα
  • Μαριλένα Μαρκάκη                        Α΄ Λυκείου                 τραγούδι       
  • Νεάντα Μπραχουσάι                      Α΄ Λυκείου                 τραγούδι
  • Νικολέτα Χατζή                             Β΄ Γυμνασίου              τραγούδι
  • Ολυμπία Πολίτη                            Β΄ Γυμνασίου              τραγούδι
  • Πόπη Κατσούλη                             Β΄ Γυμνασίου              τραγούδι

 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές κ. κ. Γιώργος Πογιατζής και Τίτος Σμυρνάκης παίζουν μαζί με τους μαθητές, συμπληρώνοντας την ορχήστρα τους.

 MousikoErgastiri2013 istoselida

Fwto 24a

Fwto 30a

Βίντεο για το Μουσικό Εργαστήρι μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διευθύνση:

http://www.youtube.com/user/titsmirn?view_as=public

http://www.youtube.com/user/titsmirn/videos 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Γιώργος Πογιατζής                                                                                                                          

Καθηγητής Μουσικής


Τίτος Σμυρνάκης                                                                                                                  

Καθηγητής Φυσικός