Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Μουσικές - Θεατρικές - Καλλιτεχνικές Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου - Η απόλαυση της συναυλίας

Μουσικό Εργαστήρι Γυμνασίου Βάμου - Η απόλαυση της συναυλίας

Η απόλαυση της συναυλίας

(Άρθρο του Δ/ντή του Γυμνασίου Βάμου, Καθηγητή Αρχιτέκτονα κ. Περικλή Μαχαιρά, με αφορμή τη συναυλία στις 26 Απριλίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου μας)

Δεν αμφιβάλλει κανείς, πιστεύω, ότι η μουσική ηρεμεί τους ανθρώπους, ότι επηρεάζει θετικά τον ψυχισμό τους, το μυαλό και τη σκέψη τους, ότι προκαλεί συναισθήματα ευφορίας, βοηθά την υγεία, καταπολεμά το άγχος και ότι γενικότερα βελτιώνει τη διάθεσή μας.

Όμως για να συμβούν όλα τα παραπάνω, χρειάζεται να μας δίνεται η ευκαιρία να ακούμε μουσική. Ιδίως τη μουσική που μας αρέσει και ευτυχώς, αυτή την εποχή, μας δίνεται εύκολα η δυνατότητα να ακούσουμε μουσική, από τον υπολογιστή, το κινητό μας, τα mp3 και από άλλα μέσα.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα, σας διαβεβαιώνω, από το να οδηγείς κάθε πρωί το αυτοκίνητό σου για να πας στο σχολείο σου και να ακούς τα τόσο ποιοτικά τραγούδια των μαθητών σου, τους οποίους δίδαξαν, συντόνισαν και επιμελήθηκαν δύο πολύ καλοί συνάδελφοι και φίλοι σου, δύο ταλαντούχοι μουσικοί, εξαιρετικοί δάσκαλοι, αξιαγάπητοι και ποιοτικοί άνθρωποι, ο Γιώργος και ο Τίτος.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπίσεις ταλέντα. Ιδίως μουσικά ταλέντα που να μπορούν να σε ακούσουν ώστε να μάθουν από σένα, να συνεργάζονται μεταξύ τους, να απέχουν από τον βεντετισμό, να αλληλοϋποστηρίζονται, να επιθυμούν την τελειότητα, να σε αγαπούν εσένα το δάσκαλό τους και τελικά να εφαρμόζουν αυτά που πρέπει, αυτά που διδάχθηκαν, στην πράξη και μάλιστα με επιτυχία. Και όμως ο Γιώργος και ο Τίτος τα κατάφεραν και οργάνωσαν με τέτοιο τρόπο το «Μουσικό Εργαστήρι» τους, με αποτέλεσμα να μας ξαφνιάσουν και πάλι με την ποιότητα της δουλειάς τους.

Πλαισίωσαν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τους ταλαντούχους μαθητές τους και πραγματοποίησαν 3 συναυλίες (έως τώρα) που έτυχαν μεγάλης απήχησης, θαυμασμού και ασφαλώς χειροκροτήματος. Παρουσίασαν τη δουλειά τους στο θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» των Χανίων (συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της άνοιξης καλλιτεχνικής δημιουργίας της ΚΕΠΕΔΗΧ), στο Γυμνάσιο Βρυσών και στο σχολείο μας. Εντυπωσίασαν τους μαθητές, τους καθηγητές, τους γονείς, το άγνωστο κοινό των Χανίων και τις προσωπικότητες που είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν τη συναυλία στο σχολείο μας και μας τίμησαν τελικά με την παρουσία τους. Το χειροκρότημα έντονο και ζωηρό, τα μπράβο πολλά και η ευχαρίστηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όλων.

Οι μουσικοί μαθητές ήταν εξαιρετικοί. Οι τραγουδίστριες και μαθήτριες πολύ καλές για την ηλικία τους, με ικανότητα δραματοποίησης των στίχων των τραγουδιών που τραγουδούσαν. Για τους μουσικούς και καθηγητές τους, τι να πρωτοπείς; Είναι απλά και οι δύο τους μεγάλα μουσικά ταλέντα.

Είμαι υποχρεωμένος, επίσης, να αναφέρω και τις επιπλέον ικανότητες των σεβαστών και αγαπητών συναδέλφων μου, τις οποίες αναγνωρίζω και θαυμάζω. Αυτή, της υποκριτικής τέχνης και της μίμησης ήχων που διακρίνει τον Γιώργο και αυτή, της σύνθεσης μουσικής που διακρίνει τον Τίτο.

Βασισμένοι λοιπόν στις ικανότητές τους και στην αγάπη τους γι? αυτό που κάνουν κατάφεραν και πάλι, σαν επιστέγασμα της φετινής δράσης τους στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και ετοίμασαν το CD του Μουσικού Εργαστηρίου (το 3ο στη σειρά) με πολύ ποιοτικά τραγούδια, πετυχημένη ενορχήστρωση και ωραία εκτέλεση από τις μαθήτριες και τους μαθητές μας.

Τελικά είμαστε πολύ τυχεροί, χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε στο σχολείο μας αυτούς τους καθηγητές και αυτούς τους μαθητές, μερικοί εκ των οποίων παρακολουθούν το Λύκειό μας.

Η παρακολούθηση της κάθε συναυλίας των μαθητών/μαθητριών Γιώργου Νιαβραδάκη, Δημήτρη Καβαλινάκη, Μαριλένας Μαρκάκη, Νεάντας Μπραχουσάϊ, Νικολέτας Χατζή, Ολυμπίας Πολίτη, Πόπης Κατσούλη και των καθηγητών του «Μουσικού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Βάμου», κ. Γιώργου Πογιατζή Μουσικού και κ. Τίτου Σμυρνάκη Φυσικού, δεν είναι μόνο ιδιαίτερα ευχάριστη και μοναδική εμπειρία, για εκείνους που μπορούν να διακρίνουν τη δουλειά που κρύβεται πίσω από αυτό που τελικά φαίνεται, είναι ? μία απόλαυση!!!

00IMG 6389

00IMG 6409

00IMG 6457

00IMG 6497