Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Ενημερωτική επιστολή του Διευθυντή στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

Ενημερωτική επιστολή του Διευθυντή στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

                        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

            ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

         Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

                      ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΜΟΥ

                73008 ΒΑΜΟΣ, ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

               Τηλ.: 2825022249 - 2825023329

                              FAX: 2825022249                                                                                       Βάμος 26 Σεπτεμβρίου 2013

              e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

              WWW: http://gym-vamou.chan.sch.gr


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, επικοινωνώ μαζί σας με στόχο να σας πληροφορήσω για θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διάρκειά της. Οι καθηγητές και εγώ προσωπικά, σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας και σας βεβαιώνουμε ότι όλοι μαζί, Διευθυντής και καθηγητές, θα φροντίσουμε:

α) για την εκπαίδευσή τους, ακολουθώντας τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη Τεχνολογία.

β) για την κοινωνικοποίησή τους, ώστε να συμμετέχουν στις διαδικασίες της σχολικής ζωής συνεργαζόμενοι μαζί μας και ασφαλώς με τους συμμαθητές τους, προς όφελος της σχολικής μας κοινότητας και

γ) να τους δώσουμε την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις τους σχετικά με το περιβάλλον, τη φωτογραφία, τους παραδοσιακούς χορούς, τη μουσική κ. ά., δημιουργώντας ανάλογες δράσεις με πρωτοβουλία των καθηγητών του Γυμνασίου μας και προσκαλώντας στο σχολείο μας ειδικούς ομιλητές, που θα αναπτύξουν στους μαθητές μας θέματα σχετικά με: το περιβάλλον, τον αλκοολισμό, την οδική ασφάλεια, το ρατσισμό, τη λογοτεχνία, την προστασία μας από τους σεισμούς, τον αθλητισμό, την τέχνη, την τοπική ιστορία και άλλα.

 

Υπάρχει όμως ανάγκη, να προσέξετε ιδιαιτέρως τα παρακάτω:

  •  Με την εγγραφή των μαθητών στην Α? Γυμνασίου το σχολείο ζητάει αυτεπάγγελτα με έγγραφό του από τους Δήμους που είναι εγγεγραμμένοι οι μαθητές ένα πιστοποιητικό γέννησης για να καταγράψει τα πλήρη και σωστά στοιχεία τους στο σύστημα καταγραφής μαθητών του Υπουργείου Παιδείας (E-school). Παρακαλείστε για οποιαδήποτε αλλαγή στοιχείων των παιδιών σας σχετική με επίθετο, δημοτολόγιο, Δήμο κλπ., να ενημερώνετε άμεσα το σχολείο και να προσκομίζετε νέο έγγραφο (Πιστοποιητικό γέννησης, δικαστική πράξη κλπ.)
  • Οι γονείς ή κηδεμόνες των αλλοδαπών μαθητών θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά στο σχολείο, το μήνα Σεπτέμβριο, μεταφρασμένο πιστοποιητικό γέννησης στα Ελληνικά, για να καταγράφονται στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας τα σωστά στοιχεία των παιδιών τους. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορούν να διασταυρωθούν τα στοιχεία του μαθητή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί οποιοδήποτε έγγραφο από το σχολείο όπως: βεβαίωση σπουδών, έλεγχος προόδου, απολυτήριο κλπ.
  • Tο Δελτίο Υγείας Μαθητή (αφορά τους μαθητές της Α΄ τάξης), πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένο και αφού έχει γίνει ο έλεγχος από τους αρμόδιους γιατρούς, εντός δέκα (10) ημερών από την έναρξη του σχολικού έτους. Σε αντίθετη περίπτωση ο μαθητής δεν θα συμμετέχει στο μάθημα της Γυμναστικής και θα παίρνει απουσίες.
  • Το όριο των ετήσιων απουσιών για να χαρακτηριστεί η φοίτηση του παιδιού σας επαρκής είναι συνολικά 114 απουσίες, από τις οποίες οι 64 αδικαιολόγητες και οι 50 δικαιολογημένες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η φοίτηση χαρακτηρίζεται ελλειπής ή ανεπαρκής, σχετίζεται με άλλες διατάξεις και ο μαθητής απορρίπτεται ή παραπέμπεται σε ολική ή μερική εξέταση τον Σεπτέμβριο.
  • Οι απουσίες των μαθητών πρέπει να δικαιολογούνται εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν και μόνο από τον κηδεμόνα. Εάν ο μαθητής απουσιάζει μέχρι δύο (2) συνεχόμενες μέρες, τότε αρκεί η δικαιολόγηση των απουσιών από το γονέα ή τον κηδεμόνα με τη συμπλήρωση μιας αίτησης στο σχολείο. Εάν οι συνεχόμενες μέρες απουσίας είναι περισσότερες των δύο (2), χρειάζεται να φέρετε Ιατρική Βεβαίωση από γιατρό και να συμπληρώσετε σχετική αίτηση. Συνολικά όλο το χρόνο μπορούν να δικαιολογηθούν μέχρι δέκα (10) μέρες απουσίας από γονέα ή κηδεμόνα.
  • Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στο χώρο του σχολείου (Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας 132328/Γ2/07-12-2006). Σε περίπτωση που ο μαθητής, για κάποιο λόγο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο θα πρέπει να το έχει καθ? όλη τη διάρκεια της ημέρας στην τσάντα του και μάλιστα απενεργοποιημένο. Στην προκειμένη περίπτωση, το σχολείο δεν φέρει καμία ευθύνη για την πιθανή απώλειά του. Εάν δεν τηρηθούν τα παραπάνω, το τηλέφωνο θα κρατείται στο γραφείο του Διευθυντή, θα επιστρέφεται μόνο στον γονέα ή κηδεμόνα από τον ίδιο το Διευθυντή και παράλληλα θα επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με το ΠΔ 104/1979 (ΦΕΚ 23 Α΄).
  • Οι μαθητές οφείλουν να βρίσκονται στην αίθουσα διδασκαλίας και στα θρανία τους με το χτύπημα του κουδουνιού και πριν την προσέλευση των καθηγητών. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο μαθητής πρέπει να ενημερώσει τον καθηγητή της τάξης και το Διευθυντή του σχολείου, από τον οποίο πρέπει να πάρει έγγραφη άδεια εισόδου στην αίθουσα διδασκαλίας.
  • Απαγορεύεται να απομακρύνονται από το χώρο του σχολείου, οι μαθητές, για οποιονδήποτε λόγο χωρίς την άδεια του Διευθυντή. Πολύ δε περισσότερο δεν επιτρέπεται να προσέρχονται στο σχολείο και να αποχωρούν από αυτό με μηχανές ή με αυτοκίνητα αγνώστων.
  • Για οποιοδήποτε παράπτωμα στο οποίο υποπίπτουν οι μαθητές, καθώς και για την οποιαδήποτε τιμωρία τους ή αδικαιολόγητη και συχνή απουσία τους από το σχολείο, θα ενημερώνονται άμεσα οι κηδεμόνες.
  • Για οποιαδήποτε υποψία των γονέων ή κηδεμόνων σχετική με προβλήματα συμπεριφοράς ή μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών τους ( υπερκινητικότητα, γενικές ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή άλλα προβλήματα που επηρεάζουν τη μαθησιακή διαδικασία ) επιβάλλεται να έρθουν σε επαφή με τη Διεύθυνση και τους Καθηγητές του σχολείου για να συζητήσουν και να συνεργαστούν από κοινού ώστε να βοηθηθεί το παιδί τους. Αν υπάρχει ήδη κάποια διάγνωση μαθησιακής δυσκολίας θα πρέπει εντός του Σεπτεμβρίου να μας το γνωρίσουν προσκομίζοντας στο σχολείο τη σχετική γνωμάτευση. Σε περίπτωση που η γνωμάτευση χρειάζεται ανανέωση, θα πρέπει να φροντίσουν να υποβληθεί άμεσα η αίτηση για επανεξέταση του παιδιού τους
  • Οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών, που αντιμετωπίζουν χρόνια ή έκτακτα προβλήματα υγείας, οφείλουν να ενημερώσουν σχετικά τη Δ/νση του σχολείου μας, εγκαίρως (Σεπτέμβριος), ώστε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν κάποιο πιθανό πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί ξαφνικά.
  • Οι ώρες συνάντησης των γονέων και των κηδεμόνων με τους καθηγητές θα σας γνωστοποιηθούν αργότερα με άλλο σημείωμα.
  •  Σας παρακαλούμε, τέλος, να συζητάτε πολύ με τα παιδιά σας για όποιο θέμα τους απασχολεί και να τους δίνετε τις πλέον κατάλληλες συμβουλές, ώστε να μη τους δημιουργούνται προβλήματα και άλυτες απορίες οικογενειακού και κοινωνικού περιεχομένου, που προβληματίζουν πνευματικά και ψυχικά τις ευαίσθητες ψυχούλες τους.

       Φροντίστε να αντιληφθούν ότι στο σχολείο έρχονται επειδή πρέπει να πάρουν τις γνώσεις εκείνες που θα τους χρειαστούν σε όλη τους τη ζωή και όχι επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή.      

       Ενημερώστε τους, επίσης, ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα έπιπλα και το κτίριο του σχολείου ανήκουν σε όλους τους Έλληνες, άρα και σε σας και κάθε ζημιά που οφείλεται σε βανδαλισμό, εκτός από αντικοινωνικό φαινόμενο, είναι εις βάρος της οικονομίας της κάθε οικογένειας.

      

Τα τηλέφωνα, του γραφείου του Διευθυντή 2825022249 και του γραφείου των καθηγητών 2825023329, βρίσκονται πάντα στη διάθεσή σας.

 

 

 

                                                                       Με εκτίμηση

                                                      Ο Διευθυντής

 

                                                            Περικλής Δ. Μαχαιράς

                                                                            Καθηγητής Αρχιτέκτων Μηχανικός