Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Σχολικός περίπατος στις 7 Οκτωβρίου 2013

Σχολικός περίπατος στις 7 Οκτωβρίου 2013

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013 το Γυμνάσιό μας πραγματοποίησε τον πρώτο σχολικό περίπατο της νέας σχολικής χρονιάς στους παρακάτω προορισμούς:                            

- Η Α΄ τάξη επισκέφτηκε το πλοίο της ΑΝΕΚ LINES «ΕΛΥΡΟΣ», στο λιμάνι της Σούδας. Εκεί περίμεναν τους μαθητές μας ο Ύπαρχος του πλοίου κ. Ευάγγελος Κακλής και ο Β΄ Αρχιθαλαμηπόλος κ. Νικόλαος Δούσης. Οι δύο αξιωματικοί, ξενάγησαν τους μαθητές μας στα σημαντικότερα μέρη του πλοίου και παράλληλα τους ενημέρωναν σχετικά με τη λειτουργία του κάθε τμήματος. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μικρούς μαθητές η «Γέφυρα του πλοίου», ο χώρος δηλαδή από όπου κατευθύνεται κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την πλοήγησή του, από τον Πλοίαρχο και τους συνεργάτες του. Στο τέλος, προσφέρθηκε στους μαθητές μας ένα δροσερό αναψυκτικό στο χώρο του εστιατορίου «self service» του πλοίου. Η υποδοχή, η ξενάγηση και η φιλοξενία των στελεχών του πλοίου, στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους, ήταν εξαιρετική.  

ANEK2                                             

- Η Β΄ τάξη επισκέφτηκε το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ» στο ΒΙΟ.ΠΑ. στη Σούδα. Εκεί υποδέχτηκαν τους μαθητές μας η υπεύθυνη του Μουσείου Δημοσιογράφος κ. Έλια Κουμή και ο Τυπογράφος κ. Μαρουλοσηφάκης οι οποίοι ξενάγησαν τους μαθητές. Ο κ. Μαρουλοσηφάκης έφερε σε επαφή τους μαθητές με τα τυπογραφικά μηχανήματα προηγούμενων χρόνων και τους μύησε στα μυστικά της τυπογραφίας. Η κ. Κουμή τους ξενάγησε στη νέα πτέρυγα του Μουσείου με την ιστορία της γραφής και στη συνέχεια πήραν μέρος σε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα αφού χωρίστηκαν σε ομάδες. Επιπλέον τους μοιράστηκαν φυλλάδια με την ιστορία της γραφής ανά τον κόσμο. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.    

typo2    

typo1

- Η Γ΄ τάξη επισκέφτηκε το Αεροδρόμιο Χανίων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ». Στο αεροδρόμιο υποδέχτηκε και ξενάγησε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές η κα Χρονάκη, εκπροσωπώντας τον Αερολιμενάρχη κ. Ελ. Καστρινάκη. Η ξενάγηση είχε σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές μας για τη διαδικασία που ακολουθεί ο ταξιδιώτης που αποχωρεί από το αεροδρόμιο, καθώς και για εκείνη που ακολουθεί ο ταξιδιώτης που φτάνει στο αεροδρόμιο. Ενημερώθηκαν για τους απαραίτητους ελέγχους που γίνονται στα ηλεκτρονικά μηχανήματα, για τη διαδικασία μεταφοράς των αποσκευών, για τις διάφορες εξυπηρετήσεις των επιβατών και φυσικά για τη διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης στα αεροσκάφη με τα ειδικά λεωφορεία στα οποία ανέβηκαν και οι μαθητές μας (σαν ταξιδιώτες) και περιηγήθηκαν στο χώρο των αεροπλάνων της αερολέσχης Χανίων. Στο τέλος της ξενάγησης προσφέρθηκε, στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές τους, κέρασμα που συνοδευόταν από ειλικρινείς ευχές για «Καλή Πρόοδο».

alt

Γενικότερα ακολουθούμε και φέτος την άποψη ότι, ο προγραμματισμός των περιπάτων και των εκδρομών μας θα γίνεται έτσι ώστε, οι προς επίσκεψη χώροι να παρέχουν μαζί με αναψυχή και γνώσεις σους μαθητές μας.