Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Πραγματοποιήθηκε η 3η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14

Πραγματοποιήθηκε η 3η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14

Στις 4-2-2014, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη των υπευθύνων του EuropeDirect Κρήτης (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης) στο σχολείο μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Γνωριμία με τα επαγγέλματα», που υλοποιούν οι καθηγήτριες κα Σοφία Εφραμίδου και κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη με μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.

            Το EuropeDirect Κρήτης εντάσσεται σε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο που αριθμεί περίπου 500 κέντρα στα 28 κράτη -μέλη, εκ των οποίων τα 17 βρίσκονται στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η ενημέρωση των πολιτών για κάθε τομέα δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα αυτών που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή. Το Κέντρο παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σχετικά με τα θεσμικά όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα της ΕΕ, τα δικαιώματά τους και πιθανές δυνατότητες χρηματοδότησης.

 Η υπεύθυνη κα Βασιλική Μαδούλκα ενημέρωσε τους μαθητές της Γ? Γυμνασίου σχετικά με θέματα που αφορούν τις σπουδές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια. O κος Σπύρος Νάκος, μέλος της Ομάδας EuropeTeam, καλεσμένος του Europe Direct Κρήτης, ενημέρωσε τους μαθητές για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + που δίνει τη δυνατότητα σε νέους να ταξιδέψουν σε κράτη-μέλη της Ε.Ε., να γνωρίσουν νέους από άλλες χώρες και να συνεργαστούν μαζί τους σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο τέλος, ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση των ομιλητών με τους μαθητές και έγιναν ερωτήσεις, στις οποίες οι προσκεκλημένοι ομιλητές απάντησαν με σαφήνεια. 

SEP   Η κα Βασιλική Μαδούλκα και ο κος Σπύρος Νάκος σε δράση? και οι μαθητές μας παρακολουθούν με ενδιαφέρον.