Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Πραγματοποιήθηκε η 2η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14.

Πραγματοποιήθηκε η 2η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγή Σταδιοδρομίας» που υλοποιούν οι καθηγήτριες κα Σοφία Εφραμίδου και κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη με μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Βάμου ομιλία του Ψυχολόγου και Αντιπρόεδρου της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Χανίων κ. Κυριάκου Βασιλομανωλάκη την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014.

Στην ομιλία του, ο κος Βασιλομανωλάκης, παρουσίασε τα γνωστικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για κάθε μεγάλη κατηγορία επαγγελμάτων σύμφωνα με τη θεωρία των «Πολλαπλών ευφυϊών» του καθηγητή του Harvard,HowardGardnerμε απλό, φιλικό και πολύ ευγενικό τρόπο. Ο ομιλητής πρότεινε στους μαθητές απλούς τρόπους ανάπτυξης αυτών των χαρακτηριστικών και χρησιμοποίησε παραδείγματα ξεχωριστών ανθρώπων από τον επιστημονικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο που συνδυάζουν δεξιότητες από διάφορα είδη ευφυΐας και έχοντας αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έχουν πετύχει ο καθένας στον τομέα του.

Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία και συμμετείχαν υποβάλλοντας ερωτήσεις στον ομιλητή, ο οποίος απάντησε πειστικότατα σε όλους. Η ικανοποίηση των μαθητών εκδηλώθηκε στο τέλος της ομιλίας, με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

alt

Ο Συγγραφέας, Ψυχολόγος, Εκπαιδευτικός και Αντιπρόεδρος της Εκπαιδευτικής Εταιρίας Χανίων

κ. Κυριάκος Βασιλομανωλάκης μιλά στους μαθητές μας.