Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Πραγματοποιήθηκε η 4η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14

Πραγματοποιήθηκε η 4η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14

Με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ομιλία της καθηγήτριας Πληροφορικής του σχολείου μας κυρίας Ειρήνης Καλαϊτζάκη. Η μέρα αυτή θεσπίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Ιανουαρίου. Σκοπός αυτής της μέρας είναι να ενημερωθεί ο Ευρωπαίος πολίτης για το τόσο ευαίσθητο θέμα των προσωπικών δεδομένων και της προστασίας τους, πολύ δε περισσότερο στις μέρες όπου η ασφάλειά τους εύκολα παραβιάζεται από τη χρήση του Διαδικτύου σε όλους τους τομείς της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής ζωής.                      

Η ομιλία προς τους μικρούς μαθητές αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

  1. Ιδιωτικότητα και τρόποι προστασίας της.
  2. Έννοια των προσωπικών δεδομένων και πως αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.
  3. Πότε και από ποιους μπορούν να χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα.
  4. Ποια είναι τα δικαιώματα που έχει ένας πολίτης εάν παραβιαστεί η ιδιωτικότητά του.

Η κα. Καλαϊτζάκη, συζήτησε επίσης, με τους μαθητές, σχετικά με τη φράση «πριν δημοσιεύσεις? σκέψου» και τους πρόβαλε ένα βίντεο της Νορβηγικής Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με τίτλο «Το άλμπουμ με τις φωτογραφίες».

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για τις προσωπικές εμπειρίες των μαθητών πάνω στο θέμα αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο εκείνοι προστατεύονται.

Οι μικροί μαθητές μας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και αρκετή ωριμότητα σχετικά με το θέμα και ασφαλώς αυτό οφείλεται στη συχνή αναφορά της καθηγήτριάς τους, που φροντίζει πολύ για την προστασία τους από τις κακοτοπιές του διαδικτύου.