Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Πραγματοποιήθηκε η 5η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14

Πραγματοποιήθηκε η 5η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η 5η ομιλία του κύκλου ομιλιών που γίνονται στο σχολείο μας, με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιότατο Ιερέα, Θεολόγο και Ιστορικό συγγραφέα και Διευθυντή του «Ιδρύματος Αγία Σοφία» πατέρα Μιχάλη Βλαβογιλάκη, με θέμα:   «Η σημασία της γνώσης της τοπικής Ιστορίας- Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του Αποκόρωνα».

Η ομιλία έγινε στους μαθητές της Β΄ τάξης, οι οποίοι παρακολούθησαν, ομολογουμένως, με πολύ προσοχή τον ομιλητή και στο τέλος του υπέβαλαν αρκετές διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Ο πατέρας Μιχάλης τους ανέφερε γεγονότα που σχετίζονταν με τις επικές μάχες που διεξήχθησαν σε διάφορα χωριά του Αποκόρωνα, καθώς επίσης τους εξήγησε, το γιατί ήταν τόσο σημαντικές οι επαναστάσεις που έγιναν στην περιοχή αυτή και τι σπουδαίο ρόλο έπαιξαν στην απελευθέρωση της Κρήτης και την ένωσή της με την Ελλάδα.

Τους ανέφερε επίσης, την αξία που έχει για τον καθένα μας η γνώση της τοπικής ιστορίας, της ιστορίας των καθεαυτού προγόνων μας και ιδίως εκείνων που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην απελευθέρωσή μας από τους Τούρκους και τους παράθεσε πολλές φωτογραφίες αγωνιστών των Κρητικών Επαναστάσεων που είτε αποφασίστηκαν είτε έγιναν στον Αποκόρωνα.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με έκδηλο ενδιαφέρον την αναφορά γεγονότων που έγιναν στα χωριά τους, τα οποία δεν γνώριζαν καλά και ενθουσιάστηκαν από το γεγονός ότι κατάγονται από τόσο αγωνιστικές οικογένειες.

pater1

Ο Παπαμιχάλης απευθύνεται στους μικρούς μαθητές, με παραστατικότητα και καλή γνώση της Τοπικής Ιστορίας (άλλωστε έγραψε και δύο σχετικά βιβλία).

pater2

Μαθητές και καθηγητές παρακολουθούν με έκδηλο ενδιαφέρον τον ομιλητή.

pater3

Ιστορικά γεγονότα αναλύονται με μαεστρία και εποπτικά μέσα.