Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών συναντήσεων από τους καθηγητές

Παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών συναντήσεων από τους καθηγητές

Παρακολούθηση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών συναντήσεων από τους καθηγητές του σχολείου   

    Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς και έως σήμερα, πολλοί καθηγητές του σχολείου μας παρακολούθησαν διάφορα επιμορφωτικά προγράμματα, σεμινάρια και ημερίδες. Το ενδιαφέρον των καθηγητών μας να συμπληρώσουν, να βελτιώσουν ή και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους, σε διάφορα ανά ειδικότητα θέματα, είναι πολύ μεγάλο και ταυτόχρονα λειτουργεί θετικά προς την κατεύθυνση της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών μας. Από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς επιμορφώθηκαν οι παρακάτω καθηγητές.

- Ο κ. Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε ενημέρωση για Διευθυντές με θέμα: « Θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του ΚΕ.Δ.Δ.Υ.».

Διοργάνωση:  ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων.

-  Ο κ. Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε ενημερωτική/επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «αντιμετώπιση αντιπροσωπευτικών θεμάτων της καθημερινότητας των σχολείων με τη συνεργασία των σχολικών συμβούλων».

Διοργάνωση: Σχολικοί Σύμβουλοι Χανίων.

- Ο κ. Περικλής Μαχαιράς συμμετείχε σε σύσκεψη τοπικών φορέων των  Χανίων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου στα σχολεία, λόγω της πρότυπης οργάνωσης του Γυμνασίου Βάμου σ? αυτό τον τομέα.

Διοργάνωση: Σχολική Σύμβουλος κα Μαρία Καλαθάκη.

-Ο κ. Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών που υλοποιούν βιωματικές δράσεις (Projects) στο σχολείο τους, με θέμα: «Σχεδιασμός και δόμηση των Projects».

Διοργάνωση: Σχολική Σύμβουλος κα Μαρία Καλαθάκη.

- Ο κ. Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε επιμορφωτική συνδιάσκεψη (workshop) εκπαιδευτικών που διδάσκουν θετικές επιστήμες και τεχνολογία στη Δ/θμια Εκπ/σηςμε θέμα: «Ευρωπαϊκά έργα και εκπαιδευτικοί για μια αμοιβαία διαδικασία». Η συνδιάσκεψη διεξήχθη στο σχολείο μας και σε αυτήν έγινε παρουσίαση των πορισμάτων των Ευρωπαϊκών δράσεων ώστε να είναι εύληπτα και αξιοποιήσιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων, στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία.

Διοργάνωση: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρυνας (Ι.Τ.Ε.) - Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών, κα Καλαθάκη Μαρία, Σχολική σύμβουλος Φ.Ε.

- Ο κος Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε το Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα: Καινοτόμες Πρακτικές Προσωποποιημένης Μάθησης».

Διοργάνωση: Εκπαιδευτήρια «Νέα γενιά Ζηρίδη» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων

- Ο κος Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε το Δεκαήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα: «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» στην Αθήνα.

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

- Ο κ. Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε το Δεκαήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα: «Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων» στην Αθήνα.

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης.

- Ο κος Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε το 3ο Συνέδριο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου με θέμα: «Ηθική και Δημοκρατία για μια Αειφόρο  Σχολική Ηγεσία» στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου και Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης.

- Ο κος Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησε το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διεθνή συμμετοχή για Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. & Προϊσταμένους Νηπιαγωγείων Β΄Αθήνας, με θέμα: «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης: Τάσεις και Προοπτικές» στην Αθήνα.

Διοργάνωση: Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Β΄Αθήνας, Πανελλήνια Ένωση Εκπ/κών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής & Σχολή Μωραΐτη.

- Ο κος Περικλής Μαχαιράς Ομιλητής σε Εσπερίδα στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού ? Επιμορφωτικού Προγράμματος «Αξιολόγηση των Πιλοτικών Προγραμμάτων Σπουδών Φυσικών Επιστημών στα Γυμνάσια». Πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με θέμα: «Τα νέα Αναλυτικά προγράμματα Σπουδών Φυσικών Επιστημών σε ένα Γυμνάσιο που αλλάζει: προκλήσεις, σχέδια και υποστήριξη».

Διοργάνωση: Μαρία Καλαθάκη, Σχολική Σύμβουλος καθηγητών Φυσικών Επιστημών Χανίων.

- Ο κος Περικλής Μαχαιράς Ομιλητής στο 3ο Συνέδριο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου με θέμα: «Ηθική και Δημοκρατία για μια Αειφόρο  Σχολική Ηγεσία» στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου και Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κρήτης.

- Ο κος Περικλής Μαχαιράς Ομιλητής στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διεθνή συμμετοχή για Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. & Προϊσταμένους Νηπιαγωγείων Β΄Αθήνας, με θέμα: «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης: Τάσεις και Προοπτικές» στην Αθήνα.

Διοργάνωση: Δ/νσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Β΄Αθήνας, Πανελλήνια Ένωση Εκπ/κών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής & Σχολή Μωραΐτη.


- Η κα Καίτη Γκαγκαδέλλη (Υποδιευθύντρια του σχολείου), παρακολούθησε σαν εκπρόσωπος του Διευθυντή του Γυμνασίου Βάμου κ. Περικλή Μαχαιρά, τμήμα του σεμιναρίου «Αειφόρος σχολική ηγεσία: Αυτονομία και φυσικές επιστήμες», για Διευθυντές σχολικών μονάδων, με ειδικότητα Φυσικών Επιστημών και Διευθυντές σχολείων Παιδαγωγικής ευθύνης της Σχολικής συμβούλου κας Μαρίας Καλαθάκη.  

Διοργάνωση: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε), Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων και Ρεθύμνης, Κ.Π.Ε. Βάμου, Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης κα. Μαρία Καλαθάκη.


-Η κα Σοφία Εφραιμίδου παρακολούθησε ενημέρωση για το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων με θέμα: «Δυνατότητες ανάπτυξης και μεθοδολογία εφαρμογής προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων».

Διοργάνωση: ΚΕΣΥΠ και κα Αρετή Μαρματάκη, Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων.

-Η κα Σοφία Εφραιμίδου και η κα Μάχη Κουφογιώργου παρακολούθησαν επιμορφωτική ημερίδα σε θέματα διδακτικής της Αγγλικής γλώσσας.

Διοργάνωση: Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας κα Στέλλα Πλάτσκου.

- Η κα Σοφία Εφραιμίδου παρακολούθησε ημερίδα με θέμα: «Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός στο Γυμνάσιο».

Διοργάνωση:  ΚΕΣΥΠ Χανίων.

- Η κα Σοφία Εφραιμίδου παρακολούθησε διημερίδα για Εκπ/κούς Αγγλικής, Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα: «Επιμόρφωση Καθηγητών Αγγλικής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης».

Διοργάνωση: Στέλλα Πλάτσκου, Σχολική Σύμβουλος καθηγητών Αγγλικής Χανίων.

 

- Η κα Μάχη Κουφογιώργου παρακολούθησε διημερίδα για Εκπ/κούς Αγγλικής, Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα: «Επιμόρφωση Καθηγητών Αγγλικής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης».

Διοργάνωση: Στέλλα Πλάτσκου, Σχολική Σύμβουλος καθηγητών Αγγλικής Χανίων.


-Η κα Νίκη Νικολουδάκη και η κα Κατερίνα Παπαγρηγόρη, παρακολούθησαν σεμινάριο ειδικής διδακτικής για το μάθημα «Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας», με στόχο τον εμπλουτισμό της διδακτικής προσέγγισης των κειμένων  αυτών.                             

Διοργάνωση: Σχολικοί Σύμβουλοι φιλολόγων κα Ιωάννα Ραμουτσάκη και κος Παναγιώτης Παρασκευάς.

-Η κα Νίκη Νικολουδάκη παρακολούθησε 3ήμερο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η ποίηση και η ποιητική του Καβάφη».

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, Εταιρεία Κρητικών Σπουδών, Ίδρυμα Καψωμένου.

- Η κα Νίκη Νικολουδάκη παρακολούθησε Διήμερο Επιμορφωτικό Φιλολογικό Συμπόσιο με θέμα: «Καινοτόμες και καλές πρακτικές στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων.

 - Η κα Νίκη Νικολουδάκηπ παρακολούθησε 3ωρο σεμινάριο με θέμα: «Παιδαγωγική Θεάτρου- Θεατρικό Παιχνίδι: Η διά του Θεάτρου Παίδευση».

Διοργάνωση: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

 - Η κα Νίκη Νικολουδάκη παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ειδική Διδακτική για τη Νεοελληνική Γλώσσα ? Έκφραση ? Έκθεση Γυμνασίου-Λυκείου».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων, σε συνεργασία με τον καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη.

 - Η κα Νίκη Νικολουδάκη παρακολούθησε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 44 ωρών με θέμα: «Η αθέατη πλευρά του κινηματογράφου, αρχική ιδέα ? κινηματογραφική αφήγηση και γραφή σεναρίου».

Διοργάνωση: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

 - Η κα Νίκη Νικολουδάκη παρακολούθησε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Παιδαγωγικός Ηγέτης ως Σχεδιαστής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ως Εμπνευστής Ήθους στην Κοινότητα Μάθησης του Σχολείου του».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων σε συνεργασία με τα σχολεία της Παιδαγωγικής αρμοδιότητάς τους, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, τον Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρο Πασιαρδή, τον Λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σίμο Παπαδόπουλο και τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου.


-Ο κος Χρήστος Τζέτζιας παρακολούθησε επιμορφωτική ημερίδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας και υποστήριξης επιμορφωτών Β΄ επιπέδου ΤΠΕ, για την υλοποίηση προγραμμάτων κατά την 1η περίοδο εφαρμογής του μοντέλου μεικτής επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου.                                      

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


-Ο κος Τίτος Σμυρνάκης παρακολούθησε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στη Δυτική Κρήτη».

Διοργάνωση: Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών κα. Μαρία Καλαθάκη.

-Ο κος Τίτος Σμυρνάκης παρακολούθησε επιμορφωτική συνδιάσκεψη (workshop) εκπαιδευτικών που διδάσκουν θετικές επιστήμες και τεχνολογία στη Δ/θμια Εκπ/σηςμε θέμα: «Ευρωπαϊκά έργα και εκπαιδευτικοί για μια αμοιβαία διαδικασία». Η συνδιάσκεψη διεξήχθη στο σχολείο μας και σε αυτήν έγινε παρουσίαση των πορισμάτων των Ευρωπαϊκών δράσεων ώστε να είναι εύληπτα και αξιοποιήσιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία των σχολείων, στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία.

Διοργάνωση: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρυνας (Ι.Τ.Ε.) - Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών, κα Καλαθάκη Μαρία, Σχολική σύμβουλος Φ.Ε.

- Ο κος Τίτος Σμυρνάκης παρακολούθησε τετραήμερο σεμινάριο με θέμα: «Αειφόρος σχολική ηγεσία: Αυτονομία και φυσικές επιστήμες», για Διευθυντές σχολικών μονάδων, με ειδικότητα Φυσικών Επιστημών και Διευθυντές σχολείων Παιδαγωγικής ευθύνης της Σχολικής συμβούλου κας Μαρίας Καλαθάκη, σαν εκπρόσωπος του Διευθυντή του Γυμνασίου Βάμου κ. Περικλή Μαχαιρά.

Διοργάνωση: Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε), Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων και Ρεθύμνης, Κ.Π.Ε. Βάμου, Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης κα. Μαρία Καλαθάκη.

 

- Η κα. Αθηνά Ρουτζάκη παρακολούθησε Εκπαιδευτικό - Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα: «Αξιολόγηση των Πιλοτικών Προγραμμάτων Σπουδών Φυσικών Επιστημών στα Γυμνάσια».

Διοργάνωση: Μαρία Καλαθάκη, Σχολική Σύμβουλος καθηγητών Φυσικών Επιστημών Χανίων.

 - Η κα. Αθηνά Ρουτζάκη παρακολούθησε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Παιδαγωγικός Ηγέτης ως Σχεδιαστής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ως Εμπνευστής Ήθους στην Κοινότητα Μάθησης του Σχολείου του».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων σε συνεργασία με τα σχολεία της Παιδαγωγικής αρμοδιότητάς τους, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, τον Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρο Πασιαρδή, τον Λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σίμο Παπαδόπουλο και τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου.


-Η κα. Πόλα Αρκολάκη και ο κος Περικλής Μαχαιράς παρακολούθησαν στην Αθήνα, επιμορφωτική διημερίδα με θέμα: «O Εκπαιδευτικός του 21ου αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές».

ΔιοργάνωσηΠανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ).

- Η κα. Πόλα Αρκολάκη παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο 6 ωρών, με θέμα: «Αξιολόγηση των δεξιοτήτων στην Π/θμια και στην Δ/θμια Εκπ/ση».

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

- Η κα. Πόλα Αρκολάκη παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο 6 ωρών, με θέμα: «Επιλογή και Παιδαγωγική αξιοποίηση του υποστηρικτικού υλικού (Διδασκαλία πέρα από τη μέθοδο)».

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας.

- Η κα. Πόλα Αρκολάκη παρακολούθησε το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Παιδαγωγικός Ηγέτης ως Σχεδιαστής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ως Εμπνευστής Ήθους στην Κοινότητα Μάθησης του Σχολείου του».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων σε συνεργασία με τα σχολεία της Παιδαγωγικής αρμοδιότητάς τους, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, τον Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρο Πασιαρδή, τον Λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σίμο Παπαδόπουλο και τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου.


- Η κα. Ειρήνη Καλαϊτζάκη συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα: «Το Ε4 στα Χανιά ?Ε4 και Αρχαίες Πόλεις».

Διοργάνωση: Δ.Δ.Ε. Χανίων, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων της Δ.Ε. Χανίων, το Κ.Π.Ε. Βάμου και περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων Δ.Ε. Χανίων.

- Η κα. Ειρήνη Καλαϊτζάκη παρακολούθησε επιμορφωτική ημερίδα καθηγητών Πληροφορικής με θέματα: «α) Προγράμματα σπουδών, Προγραμματισμός ύλης, Διδακτική της Πληροφορικής, β) Σχεδιασμός, υλοποίηση και παρουσίαση διδακτικών σεναρίων και γ) Αξιοποίηση ελεύθερου λογισμικού»

Διοργάνωση: Γιώργος Γώγουλος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Χανίων.

 

- Η κα Κλειώ Μπαμπασώφη παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ειδική Διδακτική για τη Νεοελληνική Γλώσσα ? Έκφραση ? Έκθεση Γυμνασίου-Λυκείου».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων, σε συνεργασία με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη.

 

Η κα. Ευτέρπη Βολουδάκη παρακολούθησε ημερίδα με θέμα: «Μικροί κήποι με τοπικές ποικιλίες και άγρια φυτά της Κρήτης στο σχολείο και στην πόλη».

Διοργάνωση: Κ.Π.Ε. Βάμου, Υπ. Σχ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων, ΠΕΕΚΠΕ παράρτημα Κρήτης και Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

- Η κα Ευτέρπη Βολουδάκη, η κα. Σοφία Εφραιμίδου, η κα. Ειρήνη Καλαϊτζάκη, η κα. Μάχη Κουφογιώργου, ο κος Περικλής Μαχαιράς, η κα. Νίκη Νικολουδάκη, η κα. Κατερίνα Παπαγρηγόρη και ο κος Νίκος Σπυρόπουλος παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με θέματα: Α. «Βασικές Δεξιότητες Χειρισμού Ηλεκτρονικών Πηγών/ Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης», Β. «Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Τράπεζα Πληροφοριών Press Displayτο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» του κόσμου, διαθέσιμο δωρεάν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Χανίων», Γ. «Ενημέρωση για τις νέες παροχές / προσθήκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μέσω του MediaLab (Music StudioBrain PalaceInteractive Enviroments» και άλλα.

Διοργάνωση: Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων, Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Δ.Ε., Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων.

 

- Η κα Νάνσυ Πανηγυράκη παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ειδική Διδακτική για τη Νεοελληνική Γλώσσα ? Έκφραση ? Έκθεση Γυμνασίου-Λυκείου».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων, σε συνεργασία με τον καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη.

 - Η κα Νάνσυ Πανηγυράκη παρακολούθησε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Παιδαγωγικός Ηγέτης ως Σχεδιαστής Εκπαιδευτικής Πολιτικής και ως Εμπνευστής Ήθους στην Κοινότητα Μάθησης του Σχολείου του».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων σε συνεργασία με τα σχολεία της Παιδαγωγικής αρμοδιότητάς τους, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά, τον Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Πέτρο Πασιαρδή, τον Λέκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σίμο Παπαδόπουλο και τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου.

 

- Ο κ. Δημήτρης Παπαδρακάκης παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ειδική Διδακτική για τη Νεοελληνική Γλώσσα ? Έκφραση ? Έκθεση Γυμνασίου-Λυκείου».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς και Ιωάννα Ραμουτσάκη, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Χανίων, σε συνεργασία με τον καθηγητή Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χριστόφορο Χαραλαμπάκη.

-     Παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα: «ειδική διδακτική Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας».

Διοργάνωση: Παναγιώτης Παρασκευάς, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Χανίων.