Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Πραγματοποιήθηκε η 7η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14.

Πραγματοποιήθηκε η 7η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2013-14.

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε «Ημέρα Σταδιοδρομίας» στο Γυμνάσιο Βάμου στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Γνωριμία με τα σύγχρονα επαγγέλματα» που συντονίζουν οι καθηγήτριες Εφραιμίδου Σοφία και Καλαϊτζάκη Ειρήνη.  Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ? Γυμνασίου, ήταν προσκεκλημένοι σαν ομιλητές στον κύκλο ομιλιών που γίνονται στο σχολείο μας, οι Υπεύθυνοι του ΚΕ.Σ.Υ.Π. Χανίων κα Αντωνία Μπαουράκη και κος Δημήτρης Μαρτίκας.

        Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν συνοπτικά τις εργασίες τους, δίνοντας πληροφορίες για τα επαγγέλματα που ερεύνησαν, το υλικό που συγκέντρωσαν και τις συνεντεύξεις που πήραν από επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων.

11

 Μαθήτριες παρουσιάζουν συνοπτικά τις εργασίες τους.

         Στο δεύτερο μέρος η κα Μπαουράκη και ο κος Μαρτίκας ενημέρωσαν τους μαθητές για το Νέο Λύκειο, για τις αλλαγές που θα συναντήσουν στην Α? Λυκείου, τόσο στο Γενικό, όσο και στο Επαγγελματικό Λύκειο, καθώς και για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μετά την ομιλία, κολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι Υπεύθυνοι του ΚΕ.Σ.Υ.Π. απάντησαν με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών.

12

 Η κυρία Μπαουράκη ενημερώνει τους μαθητές μας. 

          Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των κολάζ των μαθητών, με τα οποία παρουσίασαν τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και τη διανομή ενός φυλλαδίου με χρήσιμες ιστοσελίδες που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Κατά γενική ομολογία των μαθητών ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική εκδήλωση που τους έδωσε αφορμές για προβληματισμό ως προς το τι σπουδές θα ακολουθήσουν μετά το Γυμνάσιο και  τους ενημέρωσε για θέματα που τους αφορούν άμεσα.