Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Επίσκεψη μαθητών μας στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Επίσκεψη μαθητών μας στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

Στις 12 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις Βιβλιοθήκες της πόλης των Χανίων. Η δράση αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που εκπονούνται στο σχολείο μας, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά και περιλαμβάνουν την ετήσια έκδοση του ελληνικού και του αγγλικού μαθητικού περιοδικού. Συμμετείχαν οι μαθητές που παρακολουθούν τα προαναφερόμενα προγράμματα και αρθρογραφούν και στα δύο έντυπα και σκοπός των επισκέψεων ήταν να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο, να μάθουν τον τρόπο με τον οποίο αναζητείται η γνώση με τη χρήση σύγχρονων αλλά και παλαιότερων μεθόδων, αλλά και να γνωρίσουν τις δύο μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της πόλης και το θησαυρό που κρύβουν στα σπλάχνα τους.

Στην παιδική-εφηβική βιβλιοθήκη τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ξενάγηση από τις βιβλιοθηκονόμους στους κεντρικούς χώρους, να αναζητήσουν βιβλία και να τα μελετήσουν, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια και να παρακολουθήσουν βίντεο με θέμα τη διαφορετικότητα και τον εκφοβισμό (bulling) μεταξύ των μαθητών εντός και εκτός των σχολικών χώρων.

21

 Οι μικροί μας δημοσιογράφοι εξερευνούν την εφηβική βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων. 

Στην κεντρική βιβλιοθήκη, ξεναγήθηκαν στους χώρους όπως εκείνοι διαμορφώθηκαν μετά την ανακαίνισή της σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το FutureLibrary ως βιβλιοθήκη του μέλλοντος. Αναζήτησαν βιβλία με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, ηχογράφησαν στο  studio ηχογράφησης, συζήτησαν στην αίθουσα χαλάρωσης και έκαναν πράξη τα 5 ρήματα που διέπουν το σύγχρονο τρόπο λειτουργίας της? Δημιουργώ, Μαθαίνω, Παίζω, Χαλαρώνω, Μοιράζομαι!!!

22

 Εξερευνώντας την ανακαινισμένη βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων.

Παράλληλα ξεναγήθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από την μουσειακή συλλογή με τα 8.500 σπάνια βιβλία του Ελευθερίου Βενιζέλου που φιλοξενούνται σε ξεχωριστό χώρο της βιβλιοθήκης. Πληροφορήθηκαν για το περιεχόμενό τους, αλλά και για το πως διασώθηκαν και πως συντηρήθηκαν, ώστε να είναι σήμερα στη διάθεση των μελετητών του έργου του.

23

 Οι μικροί μαθητές κοιτούν εντυπωσιασμένοι την βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου.