Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Νέα συνθετική δημιουργία του καθηγητή του σχολείου μας κ. Τίτου Σμυρνάκη, Φυσικού.

Νέα συνθετική δημιουργία του καθηγητή του σχολείου μας κ. Τίτου Σμυρνάκη, Φυσικού.

 

Νέα συνθετική δημιουργία του καθηγητή του σχολείου μας κ. Τίτου Σμυρνάκη, Φυσικού. 

(Η άποψη του Διευθυντή μας κ. Περικλή Μαχαιρά).

Ένα νέο τραγούδι, του αγαπητού μας Τίτου, κυκλοφόρησε από το Μουσικό Εργαστήρι του Γυμνασίου μας. Ο τίτλος του: «Τα αστέρια χάνονται», τραγουδούν: οι Νεάντα Μπραχουσάϊ και Νικολέτα Χατζή. Παίζουν: Βιολί ο Γιώργος Πογιατζής, Ηλεκτρική κιθάρα ο Κώστας Κοπανέλης και Ακουστική κιθάρα ο συνθέτης Τίτος Σμυρνάκης.

Ο Τίτος, ένας ευγενής, καλοπροαίρετος και αγαπητός συνάδελφος, εκτός από ικανός επιστήμονας και εξαιρετικός καθηγητής, διαθέτει και μία άλλη προσωπικότητα που μας έκρυβε από σεμνότητα. Αυτή, του εξαιρετικού μουσικού και του κατά τη γνώμη μου εξαιρετικού μουσικοσυνθέτη.

001

Όταν όμως του δόθηκε η δυνατότητα της συνεργασίας με τον καθηγητή της Μουσικής του σχολείου μας, τον εξίσου αγαπητό και ταλαντούχο συνάδελφο κ. Γιώργο Πογιατζή, δειλά δειλά άρχισε να ξεδιπλώνεται και η δεύτερη, η καλλιτεχνική του προσωπικότητα και μαζί ξεκίνησαν το σχ. έτος 2009-2010 έναν ωραίο αγώνα, δημιουργώντας το "Μουσικό Εργαστήρι του Γυμνασίου Βάμου". Αγώνα για να βρουν ταλαντούχους μαθητές και στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων, να τους καλλιεργήσουν είτε τις γνώσεις που είχαν στη μουσική, είτε τις ικανότητές τους στο τραγούδι. Και βρήκαν και τους ενορχήστρωσαν και τους δίδαξαν ορθοφωνία και συναδελφικότητα.

004

Οι μαθητές τους, μία ομάδα πλέον, κατάφεραν να μάθουν, να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους και να τις καλλιεργήσουν σε τέτοιο βαθμό που, όλο χαρά αλλά πάντα ταπεινά, κατάφεραν να μας ξαφνιάζουν θετικά με τις ικανότητές τους κάθε φορά που μας παρουσίαζαν ένα μουσικό πρόγραμμα. Και ήταν πολλές αυτές οι φορές, από το 2009 έως σήμερα το 2014, ανελλιπώς.

003

  Ο Γιώργος και ο Τίτος, ή ο Τίτος και ο Γιώργος, έδεσαν πολύ μεταξύ τους και δέθηκαν και με τους μαθητές τους πολύ. Και τότε ο Τίτος πήρε την μεγάλη απόφαση να παρουσιάσει τις δημιουργίες του, τα τραγούδια του, με τις φωνούλες των μαθητριών τους και τη μουσική εκτέλεση του ίδιου, του Γιώργου Πογιατζή και των μουσικών-μαθητών τους, που πλέον φοιτούν στο Λύκειο Βάμου, το Λύκειό μας. Και άρεσαν, άρεσαν πολύ. Ήρθε όμως η κακιά η ώρα και μας άφησε ο Φίλιππος, το ευγενικό αυτό παιδί, ο κιθαρίστας μας και πονέσαμε όλοι. Πιο πολύ όμως πόνεσαν τα μέλη του Μουσικού Εργαστηρίου, η αγαπημένη αυτή ομάδα, τα αδέλφια του. Και τότε ο Τίτος αισθάνθηκε τη μεγάλη ανάγκη να τιμήσει τον μαθητή του και συνέθεσε 2 νέα τραγούδια με ωραίους στίχους της Αγγελικής Σταρόβα (Oh mamaκαι της Γιώτας Φράγκου (Τα αστέρια χάνονται), της συμμαθήτριας του Φίλιππου που τόσο επηρεάστηκαν από την αναχώρησή του για τα ουράνια.

Και ο Τίτος μας εξέπληξε με τη μουσική που σύνθεσε, για άλλη μια φορά.

Φίλοι μου, είναι ευτυχείς οι μαθητές που έχουν ταλαντούχους καθηγητές και είναι ευτυχείς οι καθηγητές, όταν υπάρχουν μαθητές που τους εμπνέουν.

Περικλής Μαχαιράς