Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Πολιτιστικές Συνεργασία με το ΕΠΑΛ Βρυσών, του Δήμου Αποκορώνου.

Συνεργασία με το ΕΠΑΛ Βρυσών, του Δήμου Αποκορώνου.

         Στοχεύοντας στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των σχολείων του Δήμου Αποκορώνου, ώστε να δοθεί μία επιπλέον ευκαιρία κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, επιδιώκουμε μία στενότερη σχέση του σχολείου μας με το Γυμνάσιο και με το ΕΠΑΛ Βρυσών.

       Έτσι, όπως πέρυσι (σχ. έτος 2012-13), παρουσιάσαμε στο Γυμνάσιο και στο ΕΠΑΛ Βρυσών τη δουλειά του «Μουσικού Εργαστηρίου» του σχολείου μας, φέτος μας επισκέφτηκε (Παρασκευή 20 Μαρτίου 2014) 10μελής ομάδα μαθητών του ΕΠΑΛ Βρυσών με επικεφαλή τον καθηγητή τους κ. Χρήστο Μποτωνάκη και παρουσίασε στους μαθητές μας, της Γ΄τάξης, τη μουσικοθεατρική παράσταση «Θυσία για την Ελευθερία», που ετοίμασαν με την ευκαιρία της επικείμενης Εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου του 1821.

       Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βρυσών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν 6 πρώην μαθητές του Γυμνασίου μας, παρουσίασαν με επιτυχία τη μουσικοθεατρική τους παράσταση, σχετική με τον αγώνα των Κρητών για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού και την Ένωση της Κρήτης με την μητέρα Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στα πρόσωπα των Αγωνιστών Γιαμπουδάκη, Δασκαλογιάννη και Καγιαλέ και οι δικοί μας μαθητές και καθηγητές τους χειροκρότησαν με έκδηλο ενθουσιασμό. Στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς που τόσο καλά έπαιξαν οι μαθητές-μουσικοί του ΕΠΑΛ Βρυσών: Τάσος Μπουχλάκης (Λαούτο), Γιώργος Πετρακάκης (Λύρα), Παντελής Ρεβελάκης (Λαούτο) και Κώστας Χαβαλεδάκης (Μαντολίνο). Στο θεατρικό τμήμα της παράστασης έλαβαν μέρος οι Μαθητές: Σταύρος Ζούλης, Βαλεντίνος Ντούκα, Κλαίρη Οικονομάκη, Κωστής Χαβρεδάκης και Γιώργος Χαροντάκης. Την επιμέλεια της φωτογράφισης της παράστασης, καθώς και τη διεξαγωγή ενός σχετικού διαγωνισμού, επιμελήθηκε ο μαθητής Γιάννης Καφεσάκης.

       Ευχαριστούμε τους μαθητές, τον καθηγητή τους κ. Χρήστο Μποτωνάκη και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Βρυσών κ. Βασίλη Φασαράκη για την παρουσίαση αυτής της προσπάθειάς τους στους δικούς μας μαθητές και ιδιαίτερα για την ευγενική τους χειρονομία να μας ευχαριστήσουν δημόσια, μέσω σχετικού δημοσιεύματος σε Χανιώτικη καθημερινή εφημερίδα.

       Αυτές οι ανταλλαγές εμπειριών μεταξύ των μαθητών, τουλάχιστον γειτονικών σχολείων, δίνουν πολλές ευκαιρίες γνωριμίας και γενικότερα δημιουργίας κοινωνικών δεσμών, που τόσο έχουμε ανάγκη αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

     Τους υποσχόμαστε ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.