Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Εντυπώσεις των μαθητών από την εκδρομή στις Αρχάνες.

Εντυπώσεις των μαθητών από την εκδρομή στις Αρχάνες.

Στο κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αρχανών, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Βάμου και του ΣΕΜ Αθηνών και έπειτα από ένα θερμό κρητικό καλωσόρισμα με καλτσούνια μυζηθρένια και ντάκο με ντομάτα και ρίγανη, συμμετείχαμε: σε επιμορφωτικά παιχνίδια (π.χ. κυνήγι θησαυρού), σε περιήγηση στο γραφικό χωριό των Αρχανών και στο Λαογραφικό μουσείο τους και στη δημιουργία αρωματικών ελαίων. Μέχρι και πεζοπορία στο Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 εντάχθηκε στο πρόγραμμα, δίνοντας μας πληροφορίες για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Arxanes 1

  Στιγμιότυπο από την ξενάγηση στις ωραίες Αρχάνες   

   Επίσης μάθαμε, με την βοήθεια μιας ενδιαφέρουσας παρουσίασης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών, για το πως ονομάζονται, ποιες χρονικές περιόδους παρατηρούνται, ποια τμήματα  του πληθυσμού συμμετέχουν και που εκδηλώνονται τα διάφορα είδη τουρισμού.

Μέσα από μια διαδικασία κοινωνικοποίησης και ομαδικότητας, εμείς οι μαθητές, εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για το σπάνιο φυσικό περιβάλλον της Κρήτης και ταυτόχρονα ευαισθητοποιηθήκαμε για την προστασία και διατήρηση της χλωρίδας και της πανίδας της.Arxanes2
Η ομάδα στο σύνολό της, σε αναμνηστική φωτογραφία.

      Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής μας, επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο μουσικό χωριό, στο Χουδέτσι. Στο Χουδέτσι ένα παραδοσιακό παλαιό κτήριο, στο οποίο στεγάζεται το μουσείο παραδοσιακών οργάνων Λαβύρινθος, φιλοξενεί τα υπέροχα και σπάνια, κυρίως έγχορδα, λίγα κρουστά και πνευστά μουσικά όργανα. Οι κρητικές αλλά και οι ποντιακές λύρες, όπως και τα λαούτα, τα ταρχού, τα βιολιά, τα περίτεχνα έγχορδα της ανατολής, σκαλισμένα και διακοσμημένα μας άφησαν άφωνους.

          Ήταν, γενικά, μία πολύ ενημερωτική και χρήσιμη για μας περιβαλλοντική εκδρομή.