Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Διδακτικές Επισκέψεις

Την Τετάρτη 21-3-2012 όλες οι τάξεις του σχολείου μας, μετά από ένα προσεκτικό συντονισμό σχετικά με την διδασκόμενη ύλη, πραγματοποίησαν διδακτικές επισκέψεις σε ιδιαίτερους χώρους, στους οποίους παρακολούθησαν μάθημα, από ειδικούς ή από τους καθηγητές μας.

Ειδικότερα επισκέφθηκαν:

    Τα τμήματα Α1 και Α2 το Μουσείο Τυπογραφίας, στα πλαίσια του μαθήματος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ και σχετικά με τη μελέτη της τυπογραφίας και την εξέλιξή της.   Τους μαθητές δίδαξαν: η Δημοσιογράφος κα Έλια Κουμή και ο βετεράνος Τυπογράφος-Δημοσιογράφος κος Γιώργος Μαρουλοσηφάκης.

   Τα τμήματα Α3 και Β4 το λιμάνι της Σούδας & το αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», στα πλαίσια του μαθήματος   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και σχετικά με το κεφάλαιο «Μεταφορές και Επικοινωνίες» για την Α΄ τάξη και «Διοίκηση Παραγωγικής Μονάδας» για την Β΄ τάξη. Τους μαθητές δίδαξαν: ο Καθηγητής Αρχιτέκτων Μηχανικός κος Περικλής Μαχαιράς και ο Υπάλληλος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κος Mανώλης Χαραλαμπάκης.                                         

   Τα τμήματα Β1, Β2 και Β3 τον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας στα πλαίσια του μαθήματος ΙΣΤΟΡΙΑ, εξ ανάγκης, διότι δεν ήταν δυνατό να επισκεφθούν το πλοίο της ΑΝΕΚ στα πλαίσια του μαθήματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (όπως είχε προαποφασιστεί), λόγω της απεργίας των Ναυτεργατών. Τους μαθητές δίδαξε η Αρχαιολόγος κα Κωστούλα Μπινάκη και ο Φιλόλογος Καθηγητής κος Σπύρος Ανδρουλάκης.

   Τα τμήματα Γ1, Γ2 και Γ3 την μονάδα εμφιάλωσης νερού ΕΤΑΝΑΠ, που εδρεύει στον Δήμο μας (Στύλος) στα πλαίσια του μαθήματος Σ.Ε.Π. αλλά και του μαθήματος ΧΗΜΕΙΑ σχετικά με την μελέτη του Νερού. Τους μαθητές δίδαξε ο Υπεύθυνος εμφιάλωσης και συσκευασίας των μπουκαλιών κος Αντώνης Μαρεντάκης και η καθηγήτρια Χημικός κα Αθηνά Ρουτζάκη.

    Οι μαθητές μας μετά την παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία, κατάλαβαν το ρόλο που «παίζει» στην εκπαίδευσή τους η διδασκαλία «στο πεδίο», δηλαδή στον χώρο όπου διαδραματίζεται ή υπάρχει το διδασκόμενο θέμα και μας ζήτησαν επιμόνως να τους ξαναπάμε σε χώρους ανάλογους, σύμφωνα πάντα με το κεφάλαιο στο οποίο βρίσκονται.

   Ο Διευθυντής και οι καθηγητές τους υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν, αναγνωρίζοντας την άψογη και πολιτισμένη συμπεριφορά που επέδειξαν σε όλους τους χώρους που επισκέφθηκαν.

alt

alt

alt

alt