Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Ο τελευταίος σχολικός περίπατος της σχολικής χρονιάς 2013-14.

Ο τελευταίος σχολικός περίπατος της σχολικής χρονιάς 2013-14.

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014, όλες οι τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν τον τελευταίο σχολικό περίπατο της φετινής μας σχολικής χρονιάς. Πήγαμε στο Ρέθυμνο, σε διάφορους προορισμούς με στόχο, πάντα, την εκπαίδευση σε συνδυασμό με την αναψυχή.

Η Γ΄τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Φορτέτσα, το Ενετικό φρούριο του Ρεθύμνου. Στους μαθητές της δόθηκε επομένως η δυνατότητα να ¨διαβούν¨ την ιστορία του Ρεθύμνου από την προϊστορία (Αρχαιολογικό Μουσείο) μέχρι την Τουρκοκρατία (Φορτέτσα).

 Η αλήθεια είναι, ότι ενθουσιάστηκαν περισσότερο από την επίσκεψη στο Φρούριο, στο οποίο τους δόθηκε η δυνατότητα να αντιληφθούν την έννοια της ακρόπολης, να δουν τις βίγλες, τους προμαχώνες, τα πηγάδια, τους ναούς, τα υπόγεια και γενικότερα να αντιληφθούν τον τρόπο ζωής των πολιορκημένων κατοίκων του Ρεθύμνου.

Untitled-001

Γ΄ τάξη. Πηγαίνοντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Untitled-007

Γ΄ τάξη. Εξερευνώντας τα υπόγεια της Φορτέτσας του Ρεθύμνου.

        Η Β΄τάξη επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνου και οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα που τους έδωσαν την αίσθηση του τρόπου ζωής των προγόνων τους στην Κρήτη. Στη συνέχεια περπάτησαν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και στο παλιό λιμάνι και κατανόησαν περισσότερο τον τρόπο ζωής στο παρελθόν, συνδυάζοντας τα κτήρια, τα στενάκια και τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου.

Untitled-008  Β΄ τάξη. Παρέα μαθητών στο παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου.

        Η Α΄τάξη ξεναγήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ρεθύμνου, στην πινακοθήκη ¨Λ. Κανακάκη¨, όπου παρατήρησε τα έργα του Ρεθυμνιώτη Ζωγράφου καθώς και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών. Οι μικροί μας μαθητές εντυπωσιάστηκαν και ορισμένοι ενθουσιάστηκαν. Στη συνέχεια περπάτησαν στο παραλιακό τμήμα της πόλης, κάθισαν σε καφετέριες, ψώνισαν αναμνηστικά και ¨στέναξαν¨ οι φούρνοι και τα σουβλατζίδικα.

Untitled-009

Α΄ τάξη. Περπατώντας στα στενά της παλιάς πόλης.

Untitled-10

Α΄ τάξη. Απολαμβάνοντας το αναψυκτικό τους στην καφετέρια.