Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Κοινωνικές Οι μαθητές του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν για άλλη μια φορά.

Οι μαθητές του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν για άλλη μια φορά.

         Εδώ και πολλούς μήνες, οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας, έχουμε ενημερωθεί για τη χρησιμότητα των πλαστικών καπακιών μπουκαλιών, που δίνονται για ανακύκλωση από φορείς και τα έσοδα απ? αυτά, δίνονται για αγαθοεργούς σκοπούς.

         Οι μαθητές μας, εκτός από τα καπάκια από τα μπουκάλια νερού που πίνουν στο σχολείο μας, φέρνουν καπάκια από το σπίτι τους, από συγγενείς τους, από ταβέρνες και από όποια άλλη πηγή και το σχολείο μας τα στέλνει εκεί που τα έχουν ανάγκη.

     Στο Γυμνάσιο Βάμου, η δράση αυτή συντονίζεται από ομάδα καθηγητών στην οποία συμμετέχουν ο Διευθυντής, η Υποδιευθύντρια κα Καίτη Γκαγκαδέλη, η καθηγήτρια κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη και η καθηγήτρια κα Πόλα Αρκολάκη. Την ομάδα αυτή συνεπικουρούν και άλλοι καθηγητές, καθώς και οι κυρίες που καθαρίζουν το σχολείο μας.

kap1

Η διαλογή απαίτησε τελικά κάποιες ώρες, σε σχέση με τη συλλογή που κράτησε βέβαια κάποιους μήνες.

                Πρόσφατα στείλαμε μία σοβαρή ποσότητα σε κάποιον φορέα, αλλά για την σωστότερη οργάνωση της αποστολής, απαιτήθηκε σοβαρή προσπάθεια προετοιμασίας, όπως διαλογή καπακιών ανάλογα με το χρώμα τους, πλύσιμο όσων είχαν σκόνη επάνω τους και προφανώς σωστή αποθήκευση σε κούτες και αποστολή τους, με αυτοκίνητα καθηγητών, στην μεταφορική εταιρεία που τα μεταφέρει δωρεάν συμβάλλοντας, με τη σειρά της, στην προσπάθεια να βοηθηθούν άτομα με αναπηρία. 

kap2

Η καθηγήτρια κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη με τον μαθητή μας Αχιλλέα Περουλάκη ? Μάμαλη κατηγοριοποιούν τα καπάκια με το μυαλό τους στον κοινωνικό σκοπό της δράσης. 

        Αυτή την εποχή συμμετέχουν στην προσπάθειά μας και μας φέρνουν καπάκια, αρκετοί κάτοικοι του Δήμου μας ξένης υπηκοότητας, που έχουν παιδιά τους στο σχολείο μας αλλά και άλλοι που απλά έχουν αναπτυγμένη την αλληλεγγύη προς άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας, γεγονός που προέρχεται από την προσωπική τους κουλτούρα η οποία ασφαλώς καλλιεργήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

             Με μεγάλη μας χαρά θα δεχτούμε και τη δική σας συμμετοχή στη συγκεκριμένη μας προσπάθεια.