Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων κι άλλους χώρους στην Αθήνα

Μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων κι άλλους χώρους στην Αθήνα

       Επέστρεψε, με εξαιρετικές αναμνήσεις, η ομάδα των μαθητών της Γ΄τάξης του σχολείου μας που επισκέφτηκε την Αθήνα στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων. Με την ευκαιρία της επιλογής του σχολείου μας για επίσκεψη μαθητών του στη Βουλή, οργανώθηκε από τον Διευθυντή μας ένα πολύ καλό πρόγραμμα επισκέψεων και σε άλλους χώρους εκπαιδευτικής αξίας της Αθήνας. Έτσι μέσα σε 2 ημέρες επισκέφτηκαν τους παρακάτω χώρους.

w Χώρος πολιτικής δραστηριότητας: Βουλή των Ελλήνων (παρακολούθησαν συνεδρία).

w Αρχαιολογικός χώρος: Αρχαία αγορά (χώρος δυτικά της Ακρόπολης).

w Μουσειακοί χώροι: Μουσείο Αρχαίας αγοράς, Μουσείο Τρένων, Εθνικό Ιστορικό μουσείο.

w Χώροι πολιτισμού: Εθνική Γλυπτοθήκη, Εθνική Λυρική Σκηνή (παρακολούθηση της όπερας «Η νυχτερίδα» του Johann Strauss του νεώτερου).

w Χώρος προβολής: Θόλος του Ελληνικού κόσμου, του Ιδρύματος Μείζονος Πολιτισμού με παρακολούθηση της προβολής «Επιστροφή στη Σελήνη».

 w Εκθεσιακός χώρος: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, παρακολούθηση με εξειδικευμένη ξενάγηση της έκθεσης διαστημικής τεχνολογίας: «Κατάκτηση του Διαστήματος».

     Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης - εκδρομής οι μαθητές ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του προγράμματος των επισκέψεων, τηρώντας τις οδηγίες των συνοδών που εξασφάλιζαν την ασφάλειά τους και την επιτυχία των εκπαιδευτικών στόχων που είχαν τεθεί.

          Η εκπαιδευτική και παιδαγωγική αυτή επίσκεψη ? εκδρομή στην Αθήνα, με την εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές μας επισκεπτόμενοι τους παραπάνω χώρους και παρακολουθώντας τις προαναφερόμενες δράσεις, πιστεύουμε πως ήταν γι? αυτούς ανεπανάληπτη εμπειρία, από την οποία αποκόμισαν γνώσεις ιστορικές, τεχνολογικές, πολιτισμικές και τέχνης.