Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Επισκέψεις μαθητών μας στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.).

Επισκέψεις μαθητών μας στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.).

Επισκέψεις μαθητών μας στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.).   

      Μαθήτριές μας, συνοδευόμενοι από τις φιλολόγους καθηγήτριές μας κα Νάνσυ Πανηγυράκη και κα Κλειώ Μπαμπασώφη, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.), συμμετέχοντας στο πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικής δραστηριότητας με τίτλο: «Άρωμα? αρχαίας Ελλάδας» που διεξάγεται στο Γυμνάσιό μας κατά το τρέχον σχολικό έτος.

1 ξενάγηση 2015

Ξενάγηση των μαθητριών μας στον βοτανικό κήπο του Μ.Α.Ι.Χ.

2 περιεργαζονται 2015

Οι μαθήτριές μας περιεργάζονται ένα αρωματικό φυτό.

      Στο Μ.Α.Ι.Χ. τις υποδέχθηκε και τις ξενάγησε στον βοτανικό κήπο του Ινστιτούτου η ερευνήτρια κα Ηλέκτρα Ρεμούνδου. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργαστήριο οργανικής χημείας που διαθέτει το Ινστιτούτο και ξεναγήθηκαν σε αυτό από μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι ενημέρωσαν τις μαθήτριες και για τα πειράματα με αρωματικά φυτά που διεξάγονται εκεί.

3 αρωματικο 2015

Παρασκευή αρωματικού σαπουνιού

           Οι μαθήτριες παρακολούθησαν στη συνέχεια τη διαδικασία παραγωγής ελαίων με τη μέθοδο της απόσταξης, καθώς και την παρασκευή φυτικού σαπουνιού με την κρύα μέθοδο, εμποτισμένου ωστόσο με αιθέρια έλαια. Στο τέλος οι μαθήτριες απόλαυσαν το κέρασμα που τους προσφέρθηκε και επέστρεψαν στο σχολείο.