Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Πραγματοποιήθηκε ο περίπατος του Μαρτίου 2015.

Πραγματοποιήθηκε ο περίπατος του Μαρτίου 2015.

     Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο σχολικός μας περίπατος όπως συνήθως, τα τελευταία χρόνια, σε χώρους στους οποίους οι μαθητές μας θα μπορούσαν να δεχθούν γνώση και νέες εμπειρίες.

  Η Α΄τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, όπου οι μαθητές της ξεναγήθηκαν από τη φιλόλογο καθηγήτριά τους κα Κλειώ Μπαμπασώφη στα εκθέματα της προϊστορικής και ελληνιστικής περιόδου και της υπέβαλλαν συνεχώς ερωτήσεις, όπως άλλωστε και στις συνοδούς καθηγήτριες.

8 arxaio 2015

Η καθηγήτρια κα Κλειώ Μπαμπασώφη ξεναγεί τους μικρούς μας μαθητές.

       Στο τέλος της ξενάγησης, μετά από υπόδειξη των καθηγητριών της Αγγλικής γλώσσας κας Θεοδωρίδη Θεοδώρας και κας Κουφογιώργου Ανδρομάχης, μαθητές από το τμήμα Α1 υπέβαλλαν ερωτήσεις στις υπαλλήλους του Μουσείου σχετικά με τα εκθέματα, τη μεταφορά τους στο νέο χώρο, καθώς και για τις συνθήκες εργασίας τους στο χώρο αυτό. Το ερωτηματολόγιο είχε προετοιμαστεί για να χρησιμοποιηθεί στο Αγγλόφωνο περιοδικό του σχολείου μας VAMOS TEEN REPORTERS.

           Η Β΄τάξη επισκέφτηκε το λόφο Παλαιοκάστρου και την αρχαία πόλη της Απτέρας. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον τούρκικο Κούλε από την καθηγήτριά τους κα Νίκη Νικολουδάκη, Φιλόλογο και από το ύψωμα παρακολούθησαν, μέσα από την εμπεριστατωμένη ξενάγηση της καθηγήτριάς τους κας Ειρήνης Καλαϊτζάκη, την ιστορία του φρουρίου Ιτζεδίν (Εγκληματικές φυλακές Καλαμίου) και της οχυρωμένης από την περίοδο της Βενετοκρατίας νησίδας «Σούδα».

9 aptera 2015

Οι μαθητές μας παρακολουθούν την ξενάγηση.

        Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην αρχαία πόλη της Απτέρας και επίσκεψη στον χώρο που πραγματοποιούνται οι ανασκαφές για την ανάδειξη του θεάτρου της αρχαίας πόλης.

       Η επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση στην αγροικία με την περίστυλη αυλή, όπου αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται επίσης ανασκαφικές εργασίες.

         Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν έκδηλο και εκφράστηκε με πολλές ερωτήσεις που έκαναν στις συνοδούς καθηγήτριες σε κάθε χώρο που επισκέφτηκαν.

10 aptera 2015

Οι μαθητές περιεργάζονται την αγροικία με την περίστυλη αυλή.

         Η Γ΄τάξη επισκέφτηκε το πλοίο της ΑΝΕΚ Α. Ε. «ΕΛΥΡΟΣ» στο λιμάνι της Σούδας.

        Στην είσοδο του πλοίου υποδέχτηκαν τους μαθητές μας και τους συνοδούς καθηγητές τους, εξουσιοδοτημένοι αξιωματικοί του πλοίου με επικεφαλής τον υποπλοίαρχο κ. Φελεσάκη Iωάννη και τον υπεύθυνο ξενοδοχείου Βοηθό Αρχιθαλαμηπόλου κ. Ψαράκη.

        Οι μαθητές μας και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν τη Γέφυρα του πλοίου όπου ξεναγήθηκαν σε όλα τα όργανα πλοήγησης και ανίχνευσης που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο. Επίσης τους έγινε επίδειξη χρήσης σωσίβιου και ενημερώθηκαν για όλα τα είδη σωστικών μέσων που υπάρχουν στους χώρους του συγκεκριμένου πλοίου.

      Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση που σχετίζεται με το ταξίδι και τις εξυπηρετήσεις ξενοδοχείου που προσφέρει το συγκεκριμένο πλοίο στους επιβάτες του. Έτσι, οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στις καμπίνες, στα σαλόνια και στο εστιατόριο του πλοίου όπου οι μαθητές απόλαυσαν ένα πλούσιο κέρασμα που τους πρόσφερε η ΑΝΕΚ την οποία ευχαριστούμε και ιδιαιτέρως τον Αρχικαπετάνιο της κ. Πέτρο Χατζηδάκη.

ELYROS