Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Γιορτάζοντας και φέτος τις Φυσικές επιστήμες στα Χανιά. Η άποψη του Διευθυντή μας.

Γιορτάζοντας και φέτος τις Φυσικές επιστήμες στα Χανιά. Η άποψη του Διευθυντή μας.

Γιορτάζοντας και φέτος τις Φυσικές επιστήμες στα Χανιά. Η άποψη του Διευθυντή μας.

    Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 επισκέφτηκα τη γιορτή των Φυσικών Επιστημών στα Χανιά.

    Είναι μία γιορτή που κοντεύει να γίνει καθεστώς όχι μόνο στα Χανιά, αλλά και στη συνείδησή μας. Είναι μια γιορτή που κάθε χρόνο περιμένουμε πως και πως. Είναι μια γιορτή των μαθητών μας.

    Έτσι λοιπόν και φέτος πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα των εξαιρετικών καθηγητών και εξαιρετικών συναδέλφων κ. κ. Δημοσθένη Μαρκογιαννάκη, Χημικού και Νίκου Αναστασάκη, Φυσικού του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Χανίων, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γ.Ε.Λ. Ακρωτηρίου.

8 peiramata15

Οι μαθήτριές μας ενημερώνουν μαθητές και καθηγητές για τα πειράματά τους.

       Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων με πειραματιστές μαθητές που εκπαιδεύτηκαν σωστά από τους καθηγητές τους, πρόσφεραν στο Χανιώτικο μαθητικό και όχι μόνο κοινό, εντυπωσιακά πειράματα και σε μας τους παλαιότερους εμφανίστηκε μία μελαγχολία διότι τη δική μας σχολική εποχή τα πειράματα ήταν απείρως λιγότερα και σχεδόν καθόλου εντυπωσιακά.

9 peiramata15

Μαθητής του σχολείου μας πειραματίζεται και οι συμμαθητές του εντυπωσιάζονται. Το γκαζάκι δουλεύει για άλλο ένα πείραμα που θα γινόταν σε λίγο.

Όπως όλα αυτά τα χρόνια που πραγματοποιείται αυτή η γιορτή, έτσι και φέτος το σχολείο μας έλαβε μέρος στη γιορτή αυτή με ποιους άλλους; Με τους πειραματιστές του φυσικά. Τους: Γουίτφιλντ Μαικλ, Κοτρωνάκη Κυριακή, Μανατάκη Μαριάννα, Μαντουδάκη Γιώργο, Μεμισάι Ειρήνη, Μπλαζάκη Μαριλένα, Μπραχουσάι Βιόλα, Μπραχουσάι Ντόνα, Σεργάκη Αργυρώ, Ταχιράι Ερασμία, Τζαφάι Βιολέτα και Τσιτσιρίδη Φρόσω.

10 peiramata15

Μαθήτριες που γνωρίζουν τόσο καλά τα πειράματα ώστε τα διδάσκουν.

      Την ομάδα δηλαδή των μαθητών μας που κάθε χρόνο ανανεώνεται και κάθε χρόνο μας εντυπωσιάζει με την άνεση με την οποία πραγματοποιεί τα πειράματά της. Μαθητές πειραματιστές, μαθητές που διδάσκουν με τα πειράματά τους, με την άνεση με την οποία σου τα περιγράφουν και με την ενημέρωση την οποία σου προσφέρουν σχετικά με την ύλη στην οποία αναφέρονται τα πειράματά τους.

11 peiramata15

Τα χημικά υγρά έτοιμα να αναμιχθούν και να μας δείξουν κάτι εντυπωσιακό.

     Μαθητές που πράγματι γνωρίζουν, πράγματι εντυπωσιάζουν, πράγματι διδάσκουν τους συμμαθητές τους και όχι μόνο, πραγματοποιώντας πειράματα σχετικά με την Επίδραση οξέος σε μέταλλο, Αλλαγή χρώματος δεικτών, Ηλεκτρικό κύκλωμα (αγωγοί - μονωτές), Ατμοσφαιρική πίεση και Ιδιότητες μειγμάτων.           

       Αλλά αυτές τους οι ικανότητες δεν αποκτήθηκαν από μόνες τους, προφανώς διδάχθηκαν και μάλιστα από πολύ καλά καταρτισμένους καθηγητές του Γυμνασίου μας, καθηγητές που έχουν σύγχρονες γνώσεις της επιστήμης τους, καθηγητές που έχουν κέφι για διδασκαλία και πειράματα, καθηγητές που έχουν πολλά να δώσουν ακόμη στους μαθητές τους κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

12 peiramata15

Η καθηγήτρια του σχολείου μας κα Αθηνά Ρουτζάκη, χημικός, την ώρα που καθοδηγεί τους μικρούς μας μαθητές.

      Και οι καθηγητές αυτοί είναι: η Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας καθηγήτρια κα Αθηνά Ρουτζάκη, Χημικός, η Υποδιευθύντρια καθηγήτρια κα Καίτη Γκαγκαδέλη, Φυσικός και ο εμπνευστής των «Πειραματιστών του Γυμνασίου Βάμου» καθηγητής κος Τίτος Σμυρνάκης, Φυσικός.

13 peiramata15

Ο καθηγητής του σχολείου μας κ. Τίτος Σμυρνάκης και εμπνευστής

των «πειραματιστών του Γυμνασίου Βάμου».

     Καθηγητές που κάθε επιστημονική ομάδα θα τους ήθελε για μέλη της, καθηγητές με τρομερές γνώσεις, φυσική ευγένεια, πολύ αγαπητοί στους μαθητές τους και με έντονη την αίσθηση του χιούμορ, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα αν προσέξει κανείς τους παρακάτω τίτλους των πειραμάτων.

    Απόψε κάνεις ΜΠΑΜ!

    Φέρτε μια κούπα με κρασί.

    Είσαι κούκλα και τσαχπίνα.

Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός.

Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου

   Καθηγητές που τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, καθηγητές που είμαι περήφανος που διδάσκουν στο σχολείο μας, που συνεργάζομαι εξαιρετικά μαζί τους, που έχω την τύχη να είμαι Διευθυντής τους.


Περικλής Μαχαιράς

Καθηγητής Αρχιτέκτων Μηχανικός