Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις της κινημ/κής ταινίας OTHELLO, στην Κύπρο.

Πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις της κινημ/κής ταινίας OTHELLO, στην Κύπρο.

Πραγματοποιήθηκαν οι λήψεις της κινημ/κής ταινίας OTHELLO, στην Κύπρο.

          Από τις 28-3-2015 και έως τις 31-3-2015, οι μαθητές της κινηματογραφικής λέσχης του  Γυμνασίου μας, που κινηματογραφούν το έργο «Othello», με τη συνοδεία των καθηγητών τους κας Μάχης Κουφογιώργου και κας Θεοδώρας Θεοδωρίδη, καθηγητριών της Αγγλικής Φιλολογίας, επισκέφτηκαν την Κύπρο και ιδιαίτερα την Πάφο και την Λευκωσία.

Othello Φ13

Ομάδα μαθητών σε χώρο του μεσαιωνικού κάστρου της Πάφου.

          Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν τα γυρίσματα της ταινίας τους, που έγιναν σε αρχαιολογικούς χώρους της Πάφου και της Λευκωσίας. Επισκέφτηκαν επίσης μουσεία, ναούς και παλιά εγκαταλειμμένα κτίρια στην πράσινη γραμμή, απόλαυσαν γεύσεις διαφόρων κουζινών (Κυπριακή, Κινέζικη, Αρμένικη και άλλες) και παρακολούθησαν συναυλία του παραδοσιακού συγκροτήματος Monsieur Doumani.

Othello Φ14

Σε διάλειμμα των εξωτερικών γυρισμάτων, με τα ρούχα εποχής και τον εξοπλισμό της δουλειάς τους.

       Πέρασαν καταπληκτικά, εργάστηκαν με πάθος για την ταινία τους και γύρισαν με πάρα πολλές εμπειρίες. Αλλά ας διαβάσουμε την άποψη των καθηγητριών τους.

Othello Φ15

Αναμνηστική φωτογραφία από χώρο γυρισμάτων.

     «Γυρίσαμε μαθητές και καθηγήτριες με τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες και εντυπώσεις...πήγαν όλα πολύ καλύτερα από οτιδήποτε μπορούσαμε να περιμένουμε παρά την κούραση που ήταν πολλή! 

           Στο πρόγραμμα  υπήρξε και σχετική ευελιξία διότι προέκυπταν στην πορεία και πράγματα που δεν είχαμε προβλέψει, όπως η παράσταση και το εργαστήρι με του Δερβίσηδες π.χ. Σ 'αυτές τις περιπτώσεις κάναμε συνέλευση όλοι μαζί και συναποφασίζαμε. 

        Το ταξίδι εκτός από κινηματογραφικό, ιστορικό, αρχαιολογικό, φυσιολατρικό, μουσικό, πολιτισμικό ενδιαφέρον, απέκτησε και γαστρονομικό ....τα παιδιά δοκίμασαν 5 διαφορετικές κουζίνες. 

         Επίσης έμαθαν να περπατάνε παααααάρα πολύ,  να ταξιδεύουν με τα λιγότερα δυνατά χρήματα και ότι ένα ταξίδι δε χρειάζεται απαραίτητα να έχει καταναλωτικό χαρακτήρα,  να γνωρίζουν ένα τόπο περπατώντας και ερχόμενοι σε επαφή με ανθρώπους του (γνώρισαν, συνομίλησαν και πήραν μικρές συνεντεύξεις από κάποιους ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους (στα αγγλικά).

        Κάπως έτσι ήταν και όλες μας οι εκδρομές για τα γυρίσματα σε μικρότερη κλίμακα βέβαια»

        Τι άλλο να πεις; Οι καθηγήτριές τους τα είπαν όλα!

       Εμείς απλά θα πούμε ένα μεγάλο Σας Ευχαριστούμε Πάρα Πολύ!!! στους δωρητές-χορηγούς της ταινίας, τον ξενοδόχο - επιχειρηματία κ. Γεώργιο Παπαδάκη και τον πρώην Πρόεδρο του Δ. Σ. της ΑΝΕΚ Α.Ε.  κ. Εμμανουήλ Μαριακάκη, που βοήθησαν καθοριστικά στα έξοδα των γυρισμάτων της ταινίας.