Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκδρομές Η ημερήσια εκδρομή μας στο Φόδελε, την Κνωσό, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Η ημερήσια εκδρομή μας στο Φόδελε, την Κνωσό, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

Η ημερήσια εκδρομή μας στο Φόδελε, την Κνωσό, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

         Επιτέλους έφτασε η εκδρομή που περίμεναν με τόση αγωνία οι μαθητές μας. Η ημερήσια εκδρομή τους. Η ημερήσια ταλαιπωρία των καθηγητών τους.

           Και όμως περάσαμε τόσο καλά !!!, τα παιδιά ήταν τόσο χαρούμενα !!! και οι καθηγητές τους τόσο ήσυχοι, ήρεμοι και χαρούμενοι που οι μαθητές τους εμφανίστηκαν τόσο πολιτισμένοι, με μεγάλη διάθεση να μάθουν από την εκδρομή τους τόσα και τόσα νέα πράγματα.

          Η εκδρομή μας ξεκίνησε από το Φόδελε, όπου πήραμε πρωινό και οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με τον τόπο καταγωγής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του «El Greco» όπως έγινε διεθνώς γνωστός.

ekdromi Φ16

Αναμνηστική φωτογραφία μαθητών με τον καθηγητή τους κ. Δημήτρη Βοζινάκη       στο Φόδελε.

    Στη συνέχεια φτάσαμε στην Κνωσό όπου πολύ καλά ενημερωμένοι καθηγητές και καθηγήτριές μας (ο Φιλόλογος κ. Σταύρος Βασιλαντωνάκης, η Γαλλικής Φιλολογίας κα. Πόλα Αρκολάκη και η Φυσικός και Υπ/ντρια κα. Καίτη Γκαγκαδέλη ) ξενάγησαν σε ομάδες τους μαθητές και τους ενημέρωσαν σχετικά με τη ζωή στο παλάτι της Κνωσού και ιδιαίτερα στα διάφορα κτίρια, για την Αρχιτεκτονική των οποίων τους μίλησε ο Αρχηγός της εκδρομής και Διευθυντής μας, Αρχιτέκτονας κ. Περικλής Μαχαιράς.

ekdromi Φ17

Στιγμιότυπο από την ξενάγηση      

ekdromi Φ18

Αναμνηστική φωτογραφία μαθητών της Β΄ τάξης με την κα Αθηνά Ρουτζάκη, την κα Πέπη Βολουδάκη και τον κ. Χρήστο Τζέτζια.      

      Οι μαθητές πρόσεχαν, άκουγαν με προσοχή τους καθηγητές τους, σέβονταν τον αρχαιολογικό χώρο και έκαναν πολλές ερωτήσεις. Άλλο που δεν ήθελαν οι καθηγητές τους. Απαντούσαν με χαρά στις ερωτήσεις, εξηγώντας τους με ιστορικές αναφορές για τη Μινωική εποχή, τον τρόπο ζωής των Μινωιτών, την Αρχιτεκτονική των κτιρίων τους και ιδιαίτερα των κτιρίων του παλατιού, αλλά και για την επιλογή του χώρου που έκτισαν το Παλάτι.

ekdromi Φ19

Οι μαθητές παρατηρούν τις κολώνες, ύστερα από σχετική συζήτηση με τον Διευθυντή τους κ. Περικλή Μαχαιρά.

ekdromi Φ20

Οι περισσότεροι από τους μαθητές σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Διευθυντή τους και καθηγητές τους.

      Το μεσημέρι επισκεφτήκαμε έναν πολυχώρο όπου δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές και καθηγητές να φάνε, να ξεκουραστούν και όσοι επιθυμούσαν να επισκεφτούν καταστήματα.

ekdromi Φ21

Μαθητές περιεργαζόμενοι το χώρο, ή ψάχνοντας που θα φάνε.

ekdromi Φ22

Περιμένοντας γελαστές το φαγητό.

        Η ξεκούραση ήταν απαραίτητη για όλους μας, διότι η αλήθεια είναι ότι είχαμε περπατήσει πάρα πολύ στο Φόδελε και στην Κνωσό. Στο χώρο αυτό, οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις κυλιόμενες σκάλες με τις οποίες ανέβηκαν και κατέβηκαν πολλές φορές.

ekdromi Φ23

Οι κυλιόμενες σκάλες εντυπωσίασαν τους μαθητές μας.

        Η τελευταία στάση της εκδρομής ? περιήγησης έγινε στο Ρέθυμνο, όπου ορισμένοι μαθητές απόλαυσαν το αναψυκτικό τους στο όμορφο παραλιακό μέτωπο της πόλης, άλλοι περπάτησαν στα σοκάκια της παλιάς πόλης μετά από παρότρυνση του Διευθυντή μας, προκειμένου να δουν και να παρατηρήσουν τα Ενετικά κτίρια και άλλοι ασχολήθηκαν με αγορά αναμνηστικών δώρων.

        Όταν γυρίσαμε στο σχολείο, το βράδυ, η άποψη όλων ήταν κοινή: «Περάσαμε τέλεια!!!»