Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Κοινωνικές Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 9η ομιλία του σχολικού έτους 2014-15.

Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 9η ομιλία του σχολικού έτους 2014-15.

Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 9η ομιλία του σχολικού έτους 2014-15.

      Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η 9η ομιλία και τελευταία για το σχολικό έτος 2014-15, από τους Ψυχολόγους της Ελληνικής αστυνομίας κ. Γρηγόριο Μαυριδάκη και κ. Γεώργιο Νάκο στους μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας με θέμα: «Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός».

 

     Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ομιλία των Ψυχολόγων και τους υπέβαλαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Η συγκεκριμένη ομιλία τους, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες ομιλίες της καθηγήτριας της Πληροφορικής του σχολείου μας κας Ειρήνης Καλαϊτζάκη κατά τη διάρκεια του μαθήματός της, πιστεύουμε πως βοήθησε τους μαθητές της Α΄ τάξης να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους αναφέρει κάθε τόσο ο Διευθυντής του Γυμνασίου μας κ. Περικλής Μαχαιράς ότι ο εκφοβισμός εκτός από την ψυχολογική δυσφορία που προκαλεί σε αυτόν που τον δέχεται, είναι ένα απαράδεκτο κοινωνικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει την αγωγή που έχει δοθεί στο άτομο που εκφοβίζει τους άλλους, είτε στο σχολείο είτε στο διαδίκτυο.

       Γι? αυτό και στο σχολείο μας δίνεται μεγάλη σημασία στην καταπολέμηση της βίας από όπου και να προέρχεται. Στην άποψή μας λοιπόν αυτή, βοηθούν οι σχετικές ομιλίες που έγιναν φέτος στους μαθητές μας όλων των τάξεων και το κλείσιμο αυτού του κύκλου των ομιλιών με τους ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας να μιλούν στους μικρούς μαθητές της Α΄ τάξης, είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση πιθανών φαινομένων διαδικτυακού εκφοβισμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.