Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Στο σχολείο μας δημιουργήθηκαν καλλυντικά με Αρχαιοελληνικές συνταγές.

Στο σχολείο μας δημιουργήθηκαν καλλυντικά με Αρχαιοελληνικές συνταγές.

Στο σχολείο μας δημιουργήθηκαν καλλυντικά με Αρχαιοελληνικές συνταγές.

        Οι καθηγήτριες του Γυμνασίου μας κα Κλειώ Μπαμπασώφη, Φιλόλογος και η κα Νάνσυ Πανηγυράκη επίσης Φιλόλογος, κατασκεύασαν με ομάδα μαθητών τους καλλυντικά εφαρμόζοντας συνταγές του Ιπποκράτη ο οποίος είχε ασχοληθεί εκτός από την Ιατρική και με την φαρμακευτική (με τα βότανα).

         Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος με τίτλο: «ΑΡΩΜΑ? ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» και ασχολήθηκαν οι παρακάτω μαθητές: Αρκολάκη Γεωργία, Βαρδάκη Αναστασία, Βολικάκη Ραφαέλα, Δαρατσάκη Μαρία Κατσούλη Μαρία, Κωστάκη Ξένια, Μακρογιάννη Μαρία, Μαλεκάκη Βασιλική, Μανατάκη Φωτεινή, Μιχούλη Μαρία, Μπραχουσάϊ Ντόνα, Παπαθεοφίλου Θάλεια, Ροκάκη Ανδριάννα, Σαρτζετάκη Ζαφειρένια, Σταυρουλάκια Ζαχαρένια, Τζαφάϊ Βιολέτα, Χαιρετάκη Αργυρώ.

        Τα καλλυντικά που παρασκευάστηκαν από τους μαθητές και είναι: παραδοσιακό σαπούνι και κηραλοιφή η οποία είναι ιδανική για ξηροδερμία, σκληρές φτέρνες, σκασμένα χείλη και κάψιμο διότι έχει επουλωτικές, ενυδατικές, μαλακτικές, καταπραϋντικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.