Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Πολιτιστικές Το σχολείο μας συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: Η ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κρήτη

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: Η ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κρήτη

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα:

«Η ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Κρήτη».

Το Γυμνάσιό μας συμμετείχε στο Μαθητικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων με τη συνεργασία του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του ?Κέντρου Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος? του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο της ανάδειξης του ρόλου της Κρητικής Εκπαίδευσης στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας.

        Το Συνέδριο διεξήχθη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, από την Κυριακή 10 Μαΐου με την προσυνεδριακή εκδήλωση έως την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 και το σχολείο μας συμμετείχε με δύο συμμετοχές.

synedrio15Φ4

Οι μαθήτριές μας αναφέρονται στην Ιστορία του Γυμνασίου Βάμου.

- Με τη συμμετοχή ομάδας μαθητών που ασχολήθηκαν με την Ιστορία του Γυμνασίου Βάμου στο πλαίσιο προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, την επιμέλεια του οποίου είχαν οι καθηγήτριες κα Νάνσυ Πανηγυράκη, Φιλόλογος και κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη, Πληροφορικής και?

synedrio15Φ5

Μέρος της Ιστορίας του Γυμνασίου μας είναι και οι κανόνες της σχολικής ζωής, διαφορετικοί βέβαια ανά εποχή.

- Με τη συμμετοχή του «Μουσικού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Βάμου» των καθηγητών κ.κ. Γιώργου Πογιατζή, Μουσικού και Τίτου Σμυρνάκη Φυσικού.

            Η συμμετοχή στο Συνέδριο των προαναφερόμενων καθηγητριών και των μαθητών τους είχε τον τίτλο: «Γυμνάσιο Βάμου? ιστορία σε 3 αιώνες» και παρουσιάστηκε από τους μαθητές μας με πολύ ωραίο τρόπο, με άνεση και αυτοπεποίθηση. Μάλιστα η μαθήτρια Εμμανουέλλα Αναστασάκη συμμετείχε στο προεδρείο της συνεδρίας, στο οποίο προήδρευε η Σχολική Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης κα Μαρία Καλαθάκη.

synedrio15Φ6

Αναφορά στο Παρθεναγωγείο του Βάμου, χώρο εκπαίδευσης και αγωγής θηλέων.

            Οι μαθητές ασχολήθηκαν με ικανότητα και πολύ καλή διάθεση και καθοδηγούμενοι από τις καθηγήτριές τους και την εμπειρία τους, έψαξαν τα πρακτικά του σχολείου μας και άλλα σχετικά έγγραφα και κατάφεραν να παρουσιάσουν την Ιστορική διαδρομή του σχολείου μας από τον 19ο αιώνα, και τον 20ο, στον 21ο και μέχρι σήμερα.

            Παράλληλα συμμετείχαμε και με έκθεση ιστορικών αντικειμένων, όπως με σημαία εποχής του ?50, με σημαία εποχής του ?60, με καμπάνα της περιόδου αρχών του 20ου αιώνα (που χρησιμοποιείτο σαν κουδούνι) και με ένα μεταλλικό κύπελλο με το οποίο σερβιριζόταν γάλα την εποχή των συσσιτίων μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, που εντόπισε και φύλαξε η κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη.

pneymatiko2015Φ7

Οι μικρές μας τραγουδίστριες που μάγεψαν το κοινό.

            Το Συνέδριο έκλεισε με τη συναυλία ? μιούζικαλ του «Μουσικού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Βάμου». Οι μικρές μας τραγουδίστριες, με τη συνοδεία των μουσικών καθηγητών τους, μάγεψαν το κοινό του Συνεδρίου και με τα τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη και Γιώργου Ζαμπέτα ανέβασαν τη διάθεση του κοινού σε τέτοιο βαθμό που αρκετοί σύνεδροι σηκώθηκαν και χόρεψαν με προεξάρχουσα τη Σχολική Σύμβουλο κα Μαρία Καλαθάκη.

pneymatiko2015Φ8

Η Πόπη και η Νικολέτα με τη συνοδεία της πενιάς του κ. Τίτου Σμυρνάκη.

            Στο τέλος οι καθηγήτριές μας κα Νάνσυ Πανηγυράκη και κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη και οι καθηγητές μας κ. Τίτος Σμυρνάκης και κ. Γιώργος Πογιατζής, αλλά και ο παρευρισκόμενος διευθυντής του Γυμνασίου μας καθηγητής Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Περικλής Μαχαιράς δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια του ανώνυμου κοινού, αλλά και του Διευθυντή και στελεχών της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων, Σχολικών Συμβούλων, Διευθυντών Γυμνασίων και Λυκείων και άλλων επωνύμων Χανιωτών.

pneymatiko2015Φ9

Όλοι οι συντελεστές του Μιούζικαλ «Κέντρο Διασκεδάσεως?To Χάραμα?» σε δράση και κάτω ο κόσμος χορεύει.

            Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε, ότι τους καθηγητές του Μουσικού μας Εργαστηρίου που έπαιξαν μπουζούκι και βιολί, συνόδεψε στο πιάνο ο επίσης καθηγητής μουσικής κ. Γιάννης Γιαννακάκης, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί έχει βοηθήσει πολλές φορές το Μουσικό μας Εργαστήρι συμμετέχοντας στις δράσεις του.