Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Περιβαλλοντικές 4η Δράση της Περιβαλλονιτκής Ομάδας "Επίσκεψη στο Μ.Α.Ι.Χ."

4η Δράση της Περιβαλλονιτκής Ομάδας "Επίσκεψη στο Μ.Α.Ι.Χ."

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο Μ.Α.Ι.Χ., σχετικό με τους αμμόλοφους με κέδρα (juniperus), με την ονομασία «JUNICOAST».

To πρόγραμμα αυτό, με την Ελληνική ονομασία «Δράσεις για την προστασία των παράκτιων αμμοθινών με είδη juniperus στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Ελλάδα)», παρουσίασε η ερευνήτρια κα Ηλέκτρα Ρεμούνδου στους 44 μαθητές μας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων.

       Στους μαθητές μας δόθηκε η δυνατότητα να ζωγραφίσουν σχετικά με το θέμα της παρουσίασης και ασφαλώς η δυνατότητα να μάθουν που βρίσκονται τέτοιοι αμμόλοφοι με κέδρα στην Ελλάδα, να κατανοήσουν την οικολογική σημασία τους, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με το θέμα και να φροντίσουν όταν τους δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούν ένα τέτοιο χώρο: α) να μην κόβουν κλαδιά από τους κέδρους, β) να μην πετάνε σκουπίδια παρά μόνο στους οργανωμένους χώρους, γ) να αποφεύγουν το άναμα φωτιάς λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, δ) να μην ενοχλούν τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή καθώς και τους επισκέπτες και ε) να περπατάνε στα διαμορφωμένα μονοπάτια για να μη καταστρέφονται τα νεαρά κέδρα και για να αποφευχθεί η συμπίεση και η διάβρωση του εδάφους.

          Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν σε οργανωμένα και θεματικά φυτεμένους χώρους του Μ.Α.Ι.Χ. με διάφορα είδη φυτών, όπως μικροπεριβάλλον αμμοθινών, μικροπεριβάλλον με φοίνικες του Θεόφραστου, μικροπεριβάλλον με αειθαλή πλάτανο και άλλα.

           Στο τέλος προσφέρθηκε, στους μαθητές της ομάδας μας, κέρασμα και από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.

        Tους μαθητές συνόδευσαν ο Υπεύθυνος της περιβαλλοντικής ομάδας και Διευθυντής του σχολείου μας κος Περικλής Μαχαιράς, η καθηγήτρια κα Χρυσάνθη Μπάρκα και ο καθηγητής κος Σπύρος Ανδρουλάκης.

           Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνονται οι εμπειρίες των μαθητών μας.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt