Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη γιορτή

Μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη γιορτή

(Του Διευθυντή μας κ. Περικλή Μαχαιρά)

Μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη μαθητική γιορτή απολαύσαμε την Παρασκευή 21-12-2012 μαθητές, γονείς και καθηγητές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου μας.

Η μαθητική χορωδία μας, που φέτος έτυχε να αποτελείται μόνο από κορίτσια, με την καθοδήγηση των υπευθύνων καθηγητών του Μουσικού Εργαστηρίου του σχολείου μας, του καθηγητή της Μουσικής κ. Γιώργου Πογιατζή και του καθηγητή Φυσικής κ. Τίτου Σμυρνάκη τραγούδησε, με τον μοναδικό της τρόπο τα κάλαντα, τα παραδοσιακά κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τη χορωδία συνόδευε το συγκρότημα Κρητικής μουσικής των μαθητών μας, που οι παραπάνω καθηγητές το έχουν τόσο καλά ενορχηστρώσει που ξεσηκώνει τη διάθεση του κοινού που τους παρακολουθεί. Έτσι και αυτή τη φορά, οι μαθητές μας σηκώθηκαν και χόρεψαν Κρητικούς χορούς αποδεικνύοντας έμπρακτα πως οι μικροί μουσικοί μας έχουν ταλέντο και πάνω απ? όλα σύμπνοια και πολύ καλή ενορχήστρωση.

Xristougenna 6

Τον ξεχωριστό όμως τόνο, τον έδωσε η «θεατρική παράσταση» που έδωσε ο κ. Γιώργος Πογιατζής σχετικά με τον ερχομό του «Άη Βασίλη» που συνάντησε κάποιες δυσκολίες με το έλκηθρο και τελικά χρησιμοποίησε αυτ/το, τρένο και αεροπλάνο από το οποίο έφτασε τελικά στη γη με αλεξίπτωτο. Η ιδιαιτερότητα αυτής της παράστασης ήταν οι λαρυγγισμοί του (θόρυβοι που πραγματοποιούνται με τον λάρυγγα), που μιμούνταν με εξαιρετική ακρίβεια τους θορύβους της μηχανής του αυτ/του, του τρένου, του πολεμικού και του πολιτικού αεροπλάνου, ακόμη και τον θόρυβο της προσγείωσης με το αλεξίπτωτο του «Άη Βασίλη».

Xristougenna 3

Το χειροκρότημα και οι γενικότερες εκφράσεις ικανοποίησης των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών πιστεύουμε πως θα μείνουν αξέχαστα σε όλους όσους παρακολούθησαν την παράσταση, αλλά ιδιαιτέρως στον κ. Πογιατζή που για μία ακόμη φορά εισέπραξε χειροκρότημα, θαυμασμό και συγχαρητήρια απ? όλους.

Xristougenna 1

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στο διδακτικό προσωπικό μας ανήκουν οι παραπάνω ταλαντούχοι καθηγητές και είμαστε σίγουροι πως οι καλλιτεχνικές τους ικανότητες, σε συνδυασμό με τη γνωστική τους επάρκεια και την διδακτική τους ικανότητα, θα επηρεάσουν θετικά τους μαθητές μας.

Πάντα τέτοια συνάδελφοι!!!

Xristougenna 2