Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Εκπαιδευτικές Πραγματοποιήθηκε η 6η και η 7η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2012-13

Πραγματοποιήθηκε η 6η και η 7η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2012-13

Βαγγέλης Κακατσάκης ? Ευδοκία Σκορδαλά Κακατσάκη

Κουβεντιάζοντας για τις λέξεις? στο Γυμνάσιο Βάμου

Ένα ταξίδι γεμάτο λέξεις, λόγια, σκέψεις και προβληματισμούς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013 στο Γυμνάσιο Βάμου από δυο ανθρώπους των γραμμάτων που τιμούν τα Χανιά με το ήθος τους και το έργο τους.

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών για την τρέχουσα σχολική χρονιά προς τους μαθητές του Γυμνασίου Βάμου, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Ευδοκία Σκορδαλά Κακατσάκη συνάντησε τους μαθητές της Α? Γυμνασίου σε μια προσπάθεια να ανταλλάξουν σκέψεις για τις δυσκολίες αλλά και τη χαρά του να «πλάθεις» βιβλία για τα παιδιά. Μέσα από κουβέντες η συγγραφέας προσπάθησε να ξεδιπλώσει μπροστά στους μικρούς μαθητές τα ερεθίσματα που την οδήγησαν στη συγγραφή, τις ευκολίες και τις δυσκολίες να γράφει κάποιος παιδικά βιβλία αλλά και τον τρόπο που αυτά πρέπει να δοθούν για να είναι ελκυστικά και συνάμα να προβληματίζουν και να αγγίζουν τις ψυχές τους. Διάβασε αποσπάσματα από τα παραμύθια της και δέχθηκε ερωτήσεις από τους μαθητές.

Στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης ο δάσκαλος, λογοτέχνης και δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Κακατσάκης πραγματοποίησε μαζί με τους μαθητές της Γ? Γυμνασίου ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο για την 50χρονη διαδρομή του στη λογοτεχνία, την ποίηση και τη δημοσιογραφία. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το Γυμνάσιο Βάμου τα δύσκολα χρόνια της γνώσης και συνεχίστηκε φτάνοντας στις μέρες μας, χαρίζοντάς μας με την πένα του και την ποίησή του? αγαλλίαση ψυχής. Μέσα από μια αλληλεπιδραστική διαδικασία κατέγραψε με τους μαθητές γεγονότα, σύγκρινε εποχές και πραγματοποίησε έναν απολογισμό από τα οφέλη και τις απώλειες στο πέρασμα του χρόνου. Και εντυπωσίασε η αναφορά στα παιχνίδια της ζωής και το γεγονός ότι πριν 50 χρόνια την ίδια μέρα ήταν μαθητής της ίδιας τάξης, λαμβάνοντας τις δικές του γνώσεις από τα ίδια θρανία του εν λόγω σχολείου.

Vaggelis 2a

Eydokia 1a

Vaggelis 3a