Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Κοινωνικές Πραγματοποιήθηκε η 8η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2012-13 στο σχολείο μας.

Πραγματοποιήθηκε η 8η ομιλία του κύκλου ομιλιών της σχολικής χρονιάς 2012-13 στο σχολείο μας.

     Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013 μίλησε στους μαθητές της Β΄τάξης ο γνωστός για τις lives μουσικές ανακαλύψεις του, για την οργάνωση parties και για τα ολοκληρωμένα οπτικοακουστικά βιντεοκλίπ του ?BLACK GOD? κατά κόσμο κ. Άγγελος Κοτσιφάκης. Στην ομιλία του, με τίτλο «Μια αγγαλιά», αναφέρθηκε και ανέπτυξε το θέμα του ρατσισμού με έναν διαδραστικό τρόπο που έγινε απόλυτα κατανοητός από τους μαθητές μας.

 

     Τους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία καταπληκτική παρουσίαση και να συζητήσουν με τον κ. Κοτσιφάκη για τα είδη του ρατσισμού όπως είναι: ο φυλετικός, ο θρησκευτικός, ο κοινωνικός, ο εργασιακός και άλλοι. Κάθε μορφή με την οποία παρουσιάζεται ο ρατσισμός αναπτύχθηκε διεξοδικά απλουστευμένα και πολύ κατανοητά και η συμμετοχή στη συζήτηση που ακολουθούσε την αναφορά κάθε είδους, ήταν πολύ ουσιαστική και με αναφορά σε εμπειρίες που ευαισθητοποίησαν τους μαθητές.

 

     Τέτοιες ομιλίες, που εστιάζονται στην ισότητα των ανθρώπων, θα πρέπει να υιοθετηθούν από όλες τις σχολικές μονάδες και να υποστηρίζονται από το Ελληνικό Κράτος. Εμείς θυμηθήκαμε πολλά και μάθαμε πολλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ομιλητή μας κ. Κοτσιφάκη και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί.