Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Περιβαλλοντικές « 2Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

« 2Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

« 2Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΑΜΟΥ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ»

           Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η παραπάνω δράση στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων. Οι μαθητές, στις συναντήσεις με τους καθηγητές τους, αφού παρακολούθησαν θεωρητικά μαθήματα σχετικά: α) με τη φυτολογία, από την καθηγήτριά τους κα Βολουδάκη και β) με τον Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό κήπων, από τον καθηγητή τους κ. Περικλή Μαχαιρά και αφού παρατήρησαν σχετικά βιβλία Φυτολογίας και Αρχιτεκτονικής τοπίου, κατάφεραν να αποκτήσουν την καλλιέργεια που χρειαζόταν ώστε να είναι σε θέση να προτείνουν φυτά για φύτευση στα παρτέρια του σχολείου και την τοποθεσία φύτευσής τους.

            Πράγματι, αφού το σχολείο μας προμηθεύτηκε φυτά από το Δασαρχείο Χανίων, από το Μ.Α.Ι.Χ. και από άλλες πηγές, και αφού προηγουμένως οι μαθητές μας περιποιήθηκαν τα χορταριασμένα παρτέρια, τα φύτεψαν και συνέχισαν να τα περιποιούνται μέχρι τώρα, φροντίζοντας για το πότισμά τους, ιδίως, ανελλιπώς.

            Παράλληλα, οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρακολούθησαν ειδική ενημέρωση σχετική με τη δυνατότητα τεχνικής εικαστικής απόδοσης χρωματιστών αποτυπωμάτων φυτών σε μουσαμά, από τον καθηγητή εικαστικών του σχολείου μας κ. Γιώργο Καραμπά. Επιβεβαιώθηκε έτσι, στην πράξη, η συνεργασία καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων που εφαρμόζεται στο σχολείο μας, με στόχο τη σφαιρική ενημέρωση των μαθητών μας.

 

 

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος:


Περικλής Μαχαιράς                                                                                                            

Καθηγητής Αρχιτέκτων Μηχανικός                                                                                    

Διευθυντής Γυμνασίου Βάμου    


Βολουδάκη Πέπη                                                                                                         

Καθηγήτρια Μαθηματικός