Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let?s do it Greece 2014».

Συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let?s do it Greece 2014».

Στις 9 Απριλίου 2014 το Γυμνάσιο Βάμου συμμετείχε στην ετήσια καμπάνια «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let?s do it Greece 2014» με μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας, που συμμετείχαν σε εθελοντικό καθαρισμό του προαύλιου χώρου του σχολείου, καθώς και του Δημοτικού Πάρκου απέναντι από το Γυμνάσιο Βάμου. Τα παιδιά συνόδευαν οι καθηγήτριες κα Βολουδάκη Ευτέρπη (ΠΕ03) και κα Εφραιμίδου Σοφία (ΠΕ06).

Στην αρχή χωρίστηκαν σε ομάδες και τους ζητήθηκε να επιλέξουν ονομασία για την ομάδα τους. Στη συνέχεια τους δόθηκε φύλλο εργασίας στο οποίο έπρεπε να συμπληρώσουν διάφορες παιγνιώδεις δραστηριότητες σχετικές με την ανακύκλωση. Ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με την αξία της ανακύκλωσης, τα ανακυκλώσιμα και τα μη ανακυκλώσιμα υλικά και τη σημασία της ανακύκλωσης για το μέλλον του πλανήτη.

Untitled-02

Οι μικροί μαθητές ακούν με προσοχή τις οδηγίες της κας Εφραιμίδου.

Στη συνέχεια, μοιράστηκαν στα παιδιά γάντια μιας χρήσης και σακούλες και ανά ομάδες μάζεψαν τα σκουπίδια από όλο τον χώρο του πάρκου, καθώς και τα λίγα που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στην αυλή του σχολείου, βάζοντας σε χωριστές σακούλες τα σκουπίδια από τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν.

Untitled-03

Ο καθαρισμός έγινε με επιμέλεια και κέφι.

Untitled-04Οι αρμοδιότητες μοιράστηκαν με απόλυτη συμφωνία όλων.

Στο τέλος του καθαρισμού ένας μαθητής ή μαθήτρια από την κάθε ομάδα, συνοδεία των καθηγητριών τους, πέταξαν τις σακούλες στους κάδους απορριμμάτων και στους μπλε κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται έξω από το σχολείο.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, όμως, είναι το ότι οι μαθητές και οι μαθήτριές μας δήλωσαν πως «τους άρεσε πολύ η όλη διαδικασία» και ενθουσιασμένοι πρότειναν να επαναληφθεί το εγχείρημα.

Untitled-05 Η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας στο τέλος της δράσης.

Θα μπορούσε, επομένως, να διαπιστώσει κανείς ότι η συμμετοχή των μαθητών μας σε περιβαλλοντικές ομάδες, τα τελευταία χρόνια, έχει σιγά σιγά διαμορφώσει ένα κλίμα ευαισθησίας, υπευθυνότητας και συμμετοχής σε δράσεις που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι? αυτό.