Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΤΟ Σ.Ε.Π. ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΜΟΥ

ΤΟ Σ.Ε.Π. ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΜΟΥ

Κατά τη διάρκεια του σχ. έτους 2013-14, στο σχολείο μας, δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν σημαντικά βήματα στην ενημέρωση των μαθητών σε θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Η καθηγήτρια που διδάσκει αυτό το μάθημα η κα Σοφία Εφραιμίδου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας, με μεγάλη προσπάθεια και αρκετή οξυδέρκεια κατάφερε να ενημερώσει με επάρκεια τους μαθητές της Γ΄ τάξης.        

Εκτός των άλλων, σε συνεργασία με τον Διευθυντή μας κ. Περικλή Μαχαιρά, οργάνωσε τρεις σημαντικές ομιλίες που παρακολούθησαν, με αρκετή σοβαρότητα και διάθεση μάθησης, οι μικροί μαθητές μας. Οι ομιλίες αυτές πραγματοποιήθηκαν τους τρείς πρώτους μήνες του 2014 και συνδυάστηκαν με το πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας «Γνωριμία με τα σύγχρονα επαγγέλματα», που εκπόνησε η ίδια σε συνεργασία με την καθηγήτρια Πληροφορικής του σχολείου μας κα Ειρήνη Καλαϊτζάκη, εξίσου ικανότατη και αρκετά πρόθυμη και ενημερωμένη καθηγήτρια.

Ειδικότερα: 

Στις 28 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ψυχολόγου και Αντιπρόεδρου της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Χανίων κ. Κυριάκου Βασιλομανωλάκη, με θέμα: «Εισαγωγή στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό».

        Στις 4 Φεβρουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική επίσκεψη - ομιλία της υπεύθυνης του Europe Direct της περιφέρειας Κρήτης (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης) κυρίας Βασιλικής Μαδούλκα και του Spokesperson του Ευρωπαϊκού έτους πολιτών κυρίου Σπύρου Νάκου, με θέμα: «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και προγράμματα που αφορούν του νέους ? Κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης».

         Και στις 7 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε «Ημέρα Σταδιοδρομίας» στο σχολείο μας, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Γνωριμία με τα σύγχρονα επαγγέλματα», με ομιλία των υπευθύνων του ΚΕ.Σ.Υ.Π. Χανίων, κυρίας Αντωνίας Μπαουράκη και κυρίου Δημήτρη Μαρτίκα.

     Περισσότερα για την«Ημέρα Σταδιοδρομίας» μπορείτε να μάθετε από τους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ»

ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ (PowerPoint)