Τα Πειράματά Μας
Στο Διαδίκτυο

experiment200

Μουσικό Εργαστήρι
Γυμνασίου Βάμου

notes

The Teen Reporters
 of Vamos Junior
High School

strumf

Πρόσφατα άρθρα

Αρχική σελίδα Δραστηριότητες Πολιτιστικές Θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο μας

Θεατρικές παραστάσεις στο σχολείο μας

        Γνωρίζοντας πως το θέατρο λείπει από τους μαθητές μας, αλλά και από τους κατοίκους της περιοχής μας γενικότερα, δεχτήκαμε με χαρά:

          Α. την πρόταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης να παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο», του Νίκου Καζαντζάκη με τον Τάκη Χρυσικάκο στην αίθουσα Λαμπράκη του σχολείου μας.

          Το έργο αυτό είναι το τελευταίο του μεγάλου Έλληνα ? Κρητικού συγγραφέα και όπως είπε ο ίδιος: «Αλάκερη η ψυχή μου μια κραυγή κι όλο μου το έργο το σχόλιο στην κραυγή αυτή. Φωνάζω τη μνήμη να θυμηθεί, περμαζώνω από τον αέρα τη ζωή μου, στέκουμαι σαν στρατιώτης και κάνω την αναφορά μου στον Γκρέκο, γιατί αυτός είναι ζυμωμένος από το ίδιο κρητικό χώμα με μένα και καλύτερα απ? όλους τους αγωνιστές που ζουν ή που έχουν ζήσει μπορεί να με νιώσει».

          Η παράσταση ανέβηκε σε θεατρική προσαρμογή ? σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, εικαστικά Βάλιας Μαργαρίτη, λύρα-τραγούδι Σταύρου Ψαρουδάκη και φωτισμό Μιχάλη Σκουλά και χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Αποκορώνου.

          Β. την πρόταση του Toneel Drama Group των ξένων κατοίκων του Δήμου μας να παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Relatively Speaking»  του Alan Aykbourne, στην Αγγλική γλώσσα για τους ξενόγλωσσους συμπολίτες μας.

          Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι το Tonnel Drama Group επέκτεινε κατά ένα (1) μέτρο την σκηνή της αίθουσας Λαμπράκη με δικά του έξοδα, σαν δώρο στο σχολείο μας.

          Γ. την πρόταση των καθηγητών του σχολείου μας κας Ευτέρπης Βολουδάκη και κ. Σταύρου Βασιλαντωνάκη να παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «H επίσκεψη του Άη Βασίλη» στους μαθητές του σχολείου μας, στις 23-12-2014 σε δική τους σκηνοθεσία. Στο έργο έπαιξαν οι παρακάτω μαθητές: Αρκολάκη Γεωργία, Βαρδάκη Αναστασία, Βολικάκη Ραφαέλα, Γαυγιωτάκη Ευαγγελία, Δρακουλάκη Εμμανουέλα, Δρουβαλάκη Σοφία, Κοτρωνάκη Σοφία, Κουλούρη Ασπασία, Ροκάκη ανδριάννα, Πετρακάκης Μανούσος, Σταυγιαννουδάκη Θεοδώρα, Σταυρουλάκη Ζαχαρένια, Τζαφάϊ Βιολέτα, Χαρτούδη Λίνα, Χαβαλεδάκη Λυδία και Φλεμετάκη Ασπασία, οι οποίοι συμμετείχαν στο Πρόγραμμα σχολικής Δραστηριότητας «Θεατρική Παράσταση»που υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιό μας, το τρέχον σχ. έτος, από τους προαναφερόμενους καθηγητές του σχολείου μας.

          Η παράσταση ευχαρίστησε πάρα πολύ τους θεατές μαθητές και καθηγητές μας ως προς την επιλογή του επίκαιρου θέματος, ως προς την σκηνοθεσία των καθηγητών, αλλά και ως προς την ηθοποιία των μαθητών.

Είναι αλήθεια ότι οι μαθητές που συναντούν στον δρόμο τους ικανούς και ελπιδοφόρους καθηγητές πετυχαίνουν πολλά πράγματα που τους μένουν σαν ευχάριστη ανάμνηση σε όλη τους τη ζωή.